Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V době zlaté horečky se tulák Charlie, stejně jako tisíce dalších mužů, vydává na Aljašku k cestě za zbohatnutím. Ve sněhové vánici narazí na dřevěnou boudu, kde se rozhodne ukrýt. Uvnitř se shledá krom psa také s podivným chlapíkem, který jej s puškou v ruce odmítá přijmout a hladového zlatokopa Big Jima. Zanedlouho se jejich cesty rozdělí. Charlie příchází do města, kde potká místní tanečnici Georgii, do níž se na první pohled zamiluje... (Prince)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (154)

YURAyura 

všechny recenze uživatele

No zadna pecka, ale verim ze soucasnemu/minulemu cloveku obzvlaste ceskemu cloveku musi byt sympaticke, jak americky hloupy liny Honza ke stesti prisel. Vsechno je jenom nahoda ;]] a kdyz je Chaplin uz ta celebrita, co na tom, ze je to docela skaredy devkar nejvetsiho kalibru a ma/mel priznanych nejakych 45 deti. Uricite udelal i lepsi veci nez toto. Hodina sest minut je na grotesku zoufale moc... ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Zde se možná odpoutám od snahy o objektivní hodnocení, protože když vidím vrcholné filmy s Chaplinem, hřeje mě to u srdce. Jeho herectví způsobuje, že se cítím příjemně kdykoliv si na film vzpomenu. Nejde jen o to, že jeho filmy jsou vtipné, ale oni jsou i milé a dojemné. A přesně takové je i Zlaté opojení. ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

No, jelikoz jsem videl zrestaurovanou verzi, bylo to docela slusne koukatelny, pribyla totiz hudba a hlavne ctenej Chaplinovo komentar, kterej nahrazuje ty desny klasicky napisy, co postavy rikaj nebo co se deje. Jinak asi muj prvni celovecerni film, co jsem od Chaplina videl a docela zabava, ale ze by to bylo nejak masakralni, to se rict neda. Chaplin totiz hodne spoleha na to, ze vypada jak postizenej kreten v smesnym obleceni a spousta scen je postavena jen na tom, jak se nekde mota. No a ten jeho komentar, nevim jestli to byl umysl, nebo tak mluvil normalne, ale ma dost uchylackej hlas. Celkove slusna groteska, diky pridany hudbe a mluvenymu komentari pusobici docela zivym a ne skoro 80 let starym dojmem, ale proste to neni zas tak desna sranda, abych sel na vyssi hodnoceni a navic jsem taky cekal, ze to bude o zlatokopech hledajicich zlato a podobne, ale ona je to spis misty takova dojemna romantarna ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Zlaté opojení mi přineslo víc melancholie než smíchu a já zkrátka od Chaplina očekávám mnohem víc zábavy. V podstatě mne pobavil snad jen dezorientovaný Tulák, kterak si v buřince a s hůlčičkou si vykračoval po horách, dále scéna s odklízením sněhu, houskový tanec a samozřejmě ekvilibristika v domě nad propastí. Jinak jsem bystře odhalil příliš velký prostor pro nudu. ()

Morloth 

všechny recenze uživatele

Zhlédl jsem ozvučenou verzi, a tu také hodnotím, je tomu pár dní, a doteď si nemohu zodpovědět otázku, jak je možné, že si Chaplin, člověk s citem pro film, neuvědomil, že si tímto tahem naprosto zprasí svoji práci. Jeho expresivní komentář, v němž sám sebe oslovuje Little Fellow a div u toho nepláče, podráží kolena veškeré kvalitní filmařině v tomto kousku obsažené. Ale i bez přídatného zvuku je Zlaté opojení poměrně velkým zklamáním. ()

Galerie (62)

Zajímavosti (28)

  • Ve svém životopise Charles Chaplin uvedl, že nápad na film dostal v Pickfair, tedy v sídle jeho dvou společníků a přátel, Mary Pickford a Douglase Fairbankse. Ukazovali mu obrázky Aljašky a Klondajku a na jednom z nich byli prospektoři stoupající legendárním Chilkootským průsmykem. (džanik)

Reklama

Reklama