Reklama

Reklama

Pozdní lítost

  • Sovětský svaz Torgovka i poet (více)
všechny plakáty

Obsahy(1)

V auguste 1941 Nemci získali kontrolu nad celým Bieloruskom. V jednom malom obsadenom mestečku žije Oľga so svojou dcérou. Podzemná organizácia ju oslovila, aby za úplatok zo zajateckého tábora vykúpila odbojára, predstierajúc, že je to jej manžel. Oľga ho ale v tábore nenájde, a tak vykúpi mladého chlapca, začínajúceho básnika, ktorý má v srdci hlboký odpor voči okupantom. Keď nájde Oľginu pištoľ, vyberie sa do mesta a zastrelí nemeckého dôstojníka, čo ho vyjde draho. Hnutie odporu následne zapojí do boja proti fašistom aj Oľgu. (Volodimir2)

(více)

Recenze (2)

dopitak 

všechny recenze uživatele

Představitelka Olgy (Natalya Andreychenko) i její kamarádka Lena (Lyubov Reymer) by stály za zahřátí nohou (Olga dokonce v jednom záběru na malý čas ukáže prsa). Celkově je to ale unylé, ospalé, a hlavní mužská postava vypadá jak herec z němých filmů, to líčení trochu přehnali. Vesnické drama odehrávající se většinou v tmavé setnici domu, kde podnikavá matka (manžel nezvěstný) překupničí s Němci, místními i kolaboranty. Saši mi vůbec nebylo líto, takové vydržování si stejně nezasloužil. A Hitler prý dostal před Moskvou za uši a ženou ho zpátky. ()

Volodimir2 

všechny recenze uživatele

Film je skutočnou udalosťou, ktorú opisuje bieloruský spisovateľ Ivan Šamiakin v románe Handlovka a poet. V tomto románe opisuje zážitky zo svojej partizánskej činnosti v ťažko skúšanom Bielorusku, ktoré bolo obsadené Nemcami už v auguste 1941 a na ktoré sa vzťahoval tajný plán Tretej ríše pod názvom Ost. ()

Reklama

Reklama