Reklama

Reklama

The Lorax

(TV film)
všechny plakáty
Animovaný / Rodinný / Krátkometrážní
USA, 1972, 25 min

Režie:

Hawley Pratt

Předloha:

Dr. Seuss (kniha)

Hrají:

Eddie Albert

Chamtivé ruce Once-lera postupně zničily všechny stromy, z nichž vyráběl všestranně použitelné hadry zvané Tneeds. Své zážitky předává malému chlapci, který na Once-lera náhodou narazil při procházce zničenou krajinou. Na konci svého vyprávění chlapec dostane poslední semeno stromu s úkolem, aby z něj znovu vypěstoval dospělý strom a následně celý nový les. (Lamiczka)

(více)

Recenze (6)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Pochmurný příběh ze světa bez života vyprávěný člověkem, který celou tu spoušť způsobil. Rozhodně originální. Ekologii říkám ve většině případů ano (to pokud nehraničí s fanatismem) a vštěpování těchto zásad dětem (a vlastně nejen jim) rovněž. Navíc když je to vštěpování hravé, nápadité, hezky animované a s krásnou hudbou, není víc co řešit. ()

Lamiczka 

všechny recenze uživatele

Chamtivé "zelené" ruce Once-lera postupně zničily všechny stromy, z nichž vyráběl všestranně použitelné hadry zvané Tneeds. Své zážitky předává malému chlapci, který na Once-lera náhodou narazil při procházce zničenou krajinou. Na konci svého vyprávění chlapec dostane poslední semeno stromu s úkolem, aby z něj znovu vypěstoval dospělý strom a následně celý nový les. Lorax Dr. Seusse je ekologicky zaměřený kreslený krátkometrážní snímek. Cílem jsou menší děti, kterým asi v hlavě budou trošku dělat nepořádek například chodící rybky, které navíc vypadají jako bobr. Je naprosto v pořádku a na místě, aby se od malička učily děti ekologii a ochraně přírody. Ale místo zdlouhavých a pro dítě jistě nezáživných rozhovorů mezi Loraxem (ochráncem stromů) a Once-lerem se příběh mohl trošku víc zaměřit na samotného chlapce a na jeho snahu o změnu životního prostředí. Pohádka totiž končí v momentě, kdy kluk dostane semínko a odchází s ním plný naděje a optimismu kamsi pryč. Hezké jsou i písničky, opět je vidět zaměření na dětské publikum. Nápadu tleskám, ale samotné zpracování má dle mého názoru mušky, které možná lépe uchopil novější celovečerní snímek. ()

NiksCZ 

všechny recenze uživatele

Na nového Loraxe od studia Illumination se vykvákněte. Původní animovaný film je totiž svižnější, kratší, hlavní myšlenka není zakopaná pod hromadou stupidních gagů a je tudíž mnohem jasnější, animace je hezčí (Čistě můj názor, preferuju klasickou animaci), a taky jsou postavy vyobrazeny mnohem lépe, než v nové adaptaci. 9/10 ()

LencaN 

všechny recenze uživatele

Tento krátkometrážní formát Loraxovi sluší víc, bych řekla. Je to sice stará ruční animace (a mně se zase naopak líbila animace víc ta novější), ale Lorax tu má opravdu místo, podle kterého si tento film zaslouží svoje jméno. ()

Puslanka 

všechny recenze uživatele

Je zajímavý porovnat původní a nový film o Loraxovi, jak se liší i v něčem neliší. "Starý Lorax" je o tom, co bylo, kdežto "Nový Lorax" se snaží s následky vypořádat a není tak kritický. ()

Reklama

Reklama