Reklama

Reklama

Lorax

  • USA Dr. Seuss' The Lorax (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Ted je až po uši zamilovaný do kamarádky Audrey. Jenže jeho láska myslí jen na to, jak asi vypadá pravý strom. V jejich rodné Vševsi totiž mají kytky, stromy a zkrátka cokoli, co vzdáleně připomíná přírodu, z plastu. Proto se vydává na cestu za hranice města, kde odhaluje neobyčejný příběh Loraxe, nerudného, ale okouzlujícího tvora a mýtického ochránce stromů. To se ale ani trochu nezamlouvá super mocnému majiteli místní výrobny čerstvého vzduchu. Zdejší lidé si zvykli, že se čerstvý vzduch prodává, a většina z nich už dávno zapomněla, jak vypadá opravdová příroda. (TV Nova)

(více)

Videa (50)

Trailer 1

Recenze (224)

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

No náhodou moc pěkná pohádka. Stromy - základ života, jelikož vyrábějí čerstvý vzduch. Vynikající příběh, akorát by se tam nemuselo tolik zpívat. Podle mě jedna z těch pohádek, které něco lidem řeknou a nejsou o úplném hov**. Samozřejmě by to šlo udělat lépe, ale u mě spokojenost. Sice jsou to stromy vypadající jako lízátka, ale proč ne. ()

HellFire 

všechny recenze uživatele

Otravné zpívající ryby připomínající Chipmunky, pitomoučký příběh v hrozném provedení, otravné písničky, hrozné názvy čehokoliv, VELMI hloupý hlavní hrdina a nefungující parodie na různé filmy. Tohle se tvůrcům mého oblíbeného Já, padouch nepovedlo. Neudiví to nakonec jenom mě, že tento film pro děti je vlastně jen odrazem dnešní doby. Vidím v tom podprahové sdělení? Mimochodem - co sakra v kresleném filmu pro děti dělá človíček připomínající velmi výrazným způsobem Hitlera? ()

Reklama

majo25 

všechny recenze uživatele

Prilíš agitačný animák, ktorý prvoplánovo pred nás predostiera enviromentálne "chúťky". Keby to bolo aspoň zabalené do vtipného hábu - bohužiaľ, pousmial som sa maximálne 2-3 krát. Animačne to bolo ok, aj keď so zvieratami by nebolo na škodu pohrať sa viac. A tá enkláva nekonečných piesní? - nehovorte, že toto deti žerú. ()

FFilipCZ 

všechny recenze uživatele

Ale jo, zajímavý nápad jak zpracovat aktuální (a dlouhodobý) problém s udržitelným rozvojem a celkově i ekologií. Je znát, že to dělali tvůrci "Já Padouch" - tam byli žlutí Minioni, v Loraxovi máme cool rybky a medvědy. Také se musím přiznat, že asi jako u jednoho z mála (možná jediného) filmu mi tam nevadilo proložení zpěvem. Takřka pokaždé mě to u filmu irituje a ruší, ale tady to bylo celkem šetrně přidáno. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Velmi povedený animák s několika vydařenými písničkami, zajímavým námětem a klasickým morálním poučením, které není nikterak násilné. Písničky jsou sice v českém dabingu občas zvláštní, ale hudebně je to dobré. Celkově dabing vůbec neškodí, v anglickém znění jsem to neviděl. Film má i pár skrytých vtipných bonusů pro dospěláky, takže určitě palec nahoru. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (11)

  • Film měl určenou premiéru na 2. března 2012, a to symbolicky na 108. narozeniny Dr. Seusse. (Akesha)
  • Film měl obsahovat ještě jednu hudební scénu pod názvem „Biggering“, která pojednávala o chamtivosti Jednoráze neustále růst, a to vedlo až ke zničení všech stromů. Scéna byla vystřižena, jelikož se zdála být příliš temná pro mladé publikum. (davidrohusch)
  • Přestože má film dvě hlavní postavy, a to Teda a Loraxe, oba se v průběhu celého filmu neobjeví ani jednou ve scéně společně. (Akesha)

Reklama

Reklama