Reklama

Reklama

Redakce

  • Ukrajina Redaktsiya (více)
Trailer

Obsahy(1)

Mladý biolog Jura zkoumá sviště. V chersonské stepi je však svědkem zločinu. Jura nabízí informace místním novinám, brzy ale zjišťuje, že na pravdě a spravedlnosti nikomu nezáleží. Zvlášť v kraji, kde vládnou fake news, volby se manipulují a všichni se chystají na ruskou agresi. (Dny evropského filmu)

Videa (1)

Trailer

Recenze (2)

freddy 

všechny recenze uživatele

Zajímá dnes ještě vůbec někoho pravda? Nebo lidi chtějí jen bulvár, aféry a kuriozity? A jak má čestný člověk obstát, když je všude korupce a pravdu si ti mocní a ti, kdo si můžou zaplatit, přetváří tak, jak se jim to hodí? Nedělám si o Ukrajině iluze, naopak věřím, že korupce tam bují na všech místech a zda tam před válkou byla čestných novinářů s touhou po pravdě menšina neumím posoudit. Ale pravdou je, že film mi velmi rychle utíkal, vůbec nenudil a zaujal mě svým příběhem. Dalo by se říct, že má očekávání v mnohém překonal, protože zpolitizované příběhy příliš nemusím, ale zde to bylo příjemně snesitelné a hlavní hrdina mi byl velmi sympatický. Už to u mě vypadalo na pět hvězd, ale ten konec jsem skutečně příliš nepochopil a nevím, co si z toho mám vzít. Proto film hodnotím jen jako nadprůměrný, ale nikoliv dokonalý. [30. Art Film Fest Košice] ()

EquusParvus 

všechny recenze uživatele

Mám rád filmy, kdy ne všechny momenty jsou zřejmé a otevřené interpretaci. Nicméně u tohoto filmu jsem si chvílemi připadal jako u sledování Lynche, kdy máte potřebu nakouknout do cheat sheetu. ()

Reklama

Galerie (4)

Související novinky

Dny evropského filmu začínají 4. dubna

Dny evropského filmu začínají 4. dubna

22.03.2024

Filmy věhlasných režisérů Wima Wenderse, Jessiky Hausner, Alice Rohrwacher nebo Fernanda Trueby, ale i objevné debuty nastupující filmařské generace. Novinky ověnčené cenami z festivalů v Cannes,… (více)

Reklama

Reklama