Reklama

Reklama

Pravda vs. Alex Jones

  • USA The Truth vs. Alex Jones

VOD (1)

Obsahy(1)

Rodiče ze školy Sandy Hook se u soudu utkají s Alexem Jonesem z InfoWars kvůli lžím, které o nich a jejich dětech šíří. (HBO Max)

Recenze (6)

Jacinda 

všechny recenze uživatele

Narcistický magor, kterého sleduje tupá lůza nejhoršího kalibru. stačí se podívat na ty lidi, co ho následují. Jasná paralela je vidět i v ČR, kdy dezoláti vylézají z nor a snaží se praktikovat podobné pošahanosti. Jedna z matek to tam dobře popsala: Ukážete úmrtní list - je zfalšovaný. Ukážete fotky - jsou zfalšované. Všechno je to photoshop. A bude to horší a horší... ()

Dr Lizal 

všechny recenze uživatele

Klidně si přečtu o konspiracích, které fakt do detailu rozebírají nesrovnalosti...ale Jones prostě řekne nějaké hovno a čtvrtina Američanů tomu hned věří...to nemyslíš ()

Klajnik 

všechny recenze uživatele

O celé kauze i Alexu Jonensovi jsem samozřejmě věděl, ale nic z toho sjem pořádně nesledoval. Teď jsem si to chtěl dohnat, ale dokument je to poměrně nezáživnej a roztahanej, ačkoliv se zaobírá převážně jen soudními líčeními, což je málo. Navíc je to konceptuálně i esteticky příliš obyčejný. Nejzajímavější jsou nějaké okolnosti celého případu, Alex Jones, jeho fanoušci a přesah celého problému se svobodou projevu, jenž bývá zneužívána takovými tlučhuby s megafonem. Tomu se dokument ale příliš nevěnuje. Samozřejmě chápu, že se Jonesovi dostává víc pozornosti, než by mělo, ale myslím, že by bylo dobré se na něj pořádně podívat v režii někoho jiného. To se tomuto dokument docela podařilo, ale stejně mi to přišlo dost řídké a nezáživné, ačkoliv je v té látce mnoho podmětného. Fakt mě nezajímá, jak rodiče obětí vykládají, jak jejich děti byli láskyplní. Zajímá mě, jestli je americké právo schopno učinit Jonesovi přítrž. Dokument ovšem končí tím, že Jones odškodnění obětem stále nezaplatil a jeho infoWars stále vysílá. Takže fraška. V antickém řecku by byl vyobcován jako nákaza obce. To Jones přesně je - rozkladný živel, který bude na lžích vydělávat, dokud mu to bude umožněno. Žádné projevy soucitu, žádné svědomí, žádné ohledy, žádná sebereflexe - jen lži, popírání a pochybný byznys. Nekteří lidi si nemůžou pomoci. Asi je to patalogickej případ, ale vlastně je jedno, kým je. Důležitý je, že jiný nebude a taky to, jaký má jeho jednání dopad. Svoboda projevu zní suprově supr, ale věci nebývají tak jednoduché a každá svoboda je také podmíněna mírou zodpovědnosti. Měla by tu být nějaká tolerance (jen fašisti jsou nekompromisní a nerozlišují), ale to, co dezinformátoři předvádí, je už za hranou. Názory lidí lze ovlivňovat jak represí projevu tak jeho neregulovaným proudem. Lidi nejsou roboti. Nelze se spoléhat na jejich důsledný kritický rozbor každé jedné problematiky. Většina z nich není moc bystrá, studiu se moc nevěnuje, ale zato je líná a zaujatá. A přiznat chybu bývá také o to těžší, o kolik se jedinec provinil. Když někdo roky říká ty nejhorší nesmysly, tak už z pudu sebezáchovy neudělá krok zpátky. Americká ústava byla sepsána v době, kdy žádné sociální sítě neexistovaly. Principiální lpění na bezvýhradnosti je destruktivní. Náš svět utváří i to, co si o něm myslí ostatní. Proto je důležité, aby lidi byli v kontaktu s realitou. Pomluva, která jedince poškodí, je přeci taky žalovatelná, tak proč si státy nechávají rozesírat obyvatelstvo cíleným a intenzivním dezinfem? USA nebude v konvenční válce nikdy poraženo, ale může se rozpadnou jaksi zevnitř a některé jejich svaté principy to umožňují. Vymírají ty systémy (stejně jako lidi nebo celé živočišné druhy), které se nedokáží přizpůsobit, navzdory tomu, že si to okolnosti žádají. ()

Ulmos 

všechny recenze uživatele

Představte si, že vám zabijou dítě. Několik let jste jej vychovávali, vštěpovali mu dobré mravy, představovali si jeho naplněný a smysluplný život, ale teď v náručí jímáte mrtvé tělo s prostřelenou hlavou, protože bylo popraveno spolu s dalšími dvěma desítkami prvňáčků. Neuvěřitelná hrůza, že? Avšak teď si představte, že vás duševní mrzák se spasitelským komplexem začne osočovat z toho, že jste placený herec, že jste součástí manipulační inscenace, že vaše dítě někde potají žije nebo snad nikdy vůbec neexistovalo. A nyní si představte, že této konspiraci onoho duševního mrzáka věří čtvrtina populace vaší země, na ulici na vás vulgárně pokřikují neznámí lidé, vyhrožují vám smrtí, znásilněním, močí na hrob vašeho zemřelého potomka nebo jej chtějí exhumovat. A nakonec si představte, že se nejedná o fikci nebo horor. Tohle je realita, tohle je Amerika, tohle je facka bezbřehé svobodě projevu a velmi výstražné varování, kam až může zajít ustupování dezolátní scéně a maniakálním konspirátorům. Nesnesitelný snímek. ()

kkoc 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je tedy síla. Výborně zpracovaný dokument.  Děsivé je, že Jones evidentně necítí žádnou vinu, žádný stud. A ještě děsivější je, že nemá zákaz činnosti.Pro mě je to studie člověka, který šíří konspirace a lži a nemá žádné morální zábrany, žádné svědomí. Člověka, který ani o těch lžích a konspiracích nemusí být přesvědčený, ale ví, že to bude trhák.Člověka, kterého nepřesvědčí nic o tom, že jednal špatně, jen ho tedy rozvrkočí finanční ztráta.A po soudu přijde domů, dá si panáka a řekne si - musíme prodat víc zázračné vody. ()

Reklama

Reklama