Reklama

Reklama

Vysvoboď mě

(seriál)
Drama / Thriller / Mysteriózní
Švédsko, 2024, 3 h 45 min (Minutáž: 38–49 min)

VOD (1)

Epizody(5)

Obsahy(1)

Billy a Dogge se nechají zlanařit do gangu. Rychle se ale ukáže, že jsou moc mladí na to, aby v tomhle brutálním světě dokázali přežít bez úhony. (Netflix)

Recenze (3)

Gretchen 

všechny recenze uživatele

Tak tato minisérie ve mně bude rezonovat ještě dlouho. Něco jako My děti ze stanice ZOO, akorát na švédský způsob a z 21. století. Opravdu nečekejte nic optimistického, jen pořádnou dávku deprese a beznaděje, která se stává v podstatě ústředním tématem všech dílů a všech postav, které jsou vtažené do roztáčející se spirály, z níž není úniku. Ponurým dojmům nepřidává ani uvědomění, že toto je zřejmě problém, s nímž se (nejen) Švédsko skutečně potýká: drogové gangy, děti a mladiství vtažení do světa, kam by vůbec neměli patřit, zničené rodiny a sisyfovská práce policie… P.S. Chválím skvěle vybrané herce a úžasný soundtrack. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

dobré téma, které ukazuje odvrácenou stranu Švédska (i když tenhle problém nebude ani zdaleka jen tam), ale nemůžu se zbavit dojmu že to mohlo...nebo spíš mělo...být silnější a klidně ještě drsnější. Třeba Francouzi jsou v tomhle směru nepříjemných filmů kde hrají hlavní roli gangy trochu dál...60% ()

Reklama

mdf 

všechny recenze uživatele

Ponuré vyprávění,tentokrát ze Švédska.A ono je vlastně jedno,odkud to je,jestli je to Francie,Anglie, Dánsko nebo Itálie.Kluci z Afriky a dneska je úplně jedno,kde se narodili,nebo nějak přijeli,jako uprchlíci či migranti.Ve svém důsledku určitě nepujdou makat do továrny,ale nejjednodušší je prodávat drogy atd., penize,jsou rychlý a bez práce.A tak se budou zakládat getta,gangy a do těch gangů se budou samozřejmě verbovat malé děti,které můžou dělat různou práci,protože ještě nemají právní odpovědnost.Akčnější příběhy ze života gangů umí dobře Francie,tady je to spíše, pomalu vyprávějící příběh,který je dobře zahraný.Musím vyzdvihnout soundtrack,song If you want me ...atd. ()

Galerie (39)

Reklama

Reklama