Reklama

Reklama

Bermudský trojúhelník: Šokující nové záhady

(TV film)
  • USA Bermuda Triangle: Startling New Secrets

Tým amerických vědců, oceánografů a potápěčů se pokouší osvětlit záhadu: Proč v oblasti bermudského trojúhelníku beze stopy mizejí lodě a letadla? (oficiální text distributora)

Recenze (20)

VeeDee 

všechny recenze uživatele

Jmenuje se to šokující nové záhady... ne vysvětlení záhad... zdá se, že většina hodnotitelů nepochopila smysl dokumentu. Mě podobné záhady velmi zajímají a baví mě už jen pro to, že jsou právě nevysvětlitelné. Škoda, že je to jeden z dokumentů, kdy se stále opakují stejné věty dokola. Jinak bych dala i o hvězdu víc. ()

mdouglas 

všechny recenze uživatele

Ze začátku se to tvářilo jako zajímavý dokument. Ve chvíli, kdy došlo na konspirační teorie typu Americká vláda, Atlantida a podobný pavědecký nesmysly, začal jsem o hodnotě dost pochybovat. Nejhorší ale je, že je to hodinu a půl trvající natahovaný nic. Rozuzlenim je, že "vědci" nic nenašli, na nic nepřišli, ale že i tak zůstává mnoho nezodpovězených otázek. Dokument má asi takovou vypovídající hodnotu, jako kdybych natáčel dokument o požáru lesa. Přitom jediné, co bych za celou dobu zjišťoval, by bylo co je to strom a kdo může za jeho růst. O požáru bych nezjistil zhola nic, přesto bych to nazýval dokumentem o požáru lesa. Dávám 15% za schopnost přesvědčit mě v prvních 30 minutách o tom, že by to mohlo mít nějakou hodnotu. Po 30 minutách jdou procenta jen dolu. ()

Reklama

Darth Kedr 

všechny recenze uživatele

Na začátku vás dokument navnadí na dalekosáhlá pátrání po mořském dně v místě údajného zmizení Avengerů z letu 19, poté naslibují průzkum bažin pomocí technik NASA a završí to zopakovaným letem historickým Avengerem po trase letu 19. A co z toho je? Téměř nic - průzkum dna se omezí na nález něčeho, co je tak porostlé, že to nejde identifikovat - tím to hasne, poté ten let Avengeru - to je jediný plus, opravdu se mi líbilo sledovat krásně zachovalé letadlo z druhé světové - i když zase se na nic neobvyklého nepřišlo, a na závěr největší fraška - průzkum bažin, z kterého vidíte pofidérní snímek, který pomocí techniky NASA změní barvy - a ono nic! Zbytek dokumentu je tvořen klasickými a často omílanými fakty, ale to neurazí. Na závěr - dokumentu by prospělo zkrácení na klasickou dokumentovou hodinu, která by zaujala. ()

Alfréda 

všechny recenze uživatele

Šokující bylo maximálně to, na jakou stopáž se dá natáhnout omílání jedné a též myšlenky pořád a pořád a pořád dokola. Nic nového se v dokumentu neprobíralo, ba dokonce ani žádné odpovědi nepřinesl. Pro mě je Bermudský trojúhelník naprosto fascinující záhada, ale tohle jsem ani nezvládla dokoukat celé! ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Taje okolo Bermudského trojúhelníku jsou bezesporu zajímavé. Pokud však stejně jako já patříte k lidem, kteří na deset otázek očekávají alespoň pět odpovědí, zaměřte se na jiné dokumenty věnované oblasti u americké pevniny. Tento se zaměřuje pouze na fantasmagoriální teorie, přičemž zcela opomíjí ta skutečně nejreálnější vysvětlení. ()

Galerie (10)

Reklama

Reklama