Reklama

Reklama

Houby: Síť života

(festivalový název)
  • Austrálie Fungi: Web of Life
Trailer
Krátkometrážní / Dokumentární
Austrálie, 2023, 40 min

Obsahy(1)

Na Zemi existují miliony druhů hub, z nichž je dle odhadu vědců popsáno zhruba jen pět procent. Britský biolog Merlin Sheldrake nás tímto tajemným královstvím hub provede a ukáže zlomky toho, co tento svět ukrývá. Tyto neuvěřitelné formy života mohou lidstvo mnoho naučit a zároveň mohou být právě houby klíčem k vyřešení některých celosvětových problémů lidstva. Všichni víme, že penicilin zachránil miliony životů, ale málokdo ví, kolik dalších zázračných tajemství svět hub skrývá. (Academia Film Olomouc)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (5)

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Ať mi někdo vysvětlí proč se říká, že je něco na houby ve smyslu toho, že je něco špatný když houby skrývají takový potenciál. To už jsem ale samozřejmě věděl před puštěním tohoto dokumentu. Svět hub a to jaký dokážou mít na vše vliv a jak se dokážou skvěle přizpůsobovat je prostě fascinující... Milióny hub stále čekají ještě na svoje objevení. Je to dlouhá cesta. A my jsme teprve na začátku... 5hvězd ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Nedozvěděl jsem se sice nic nového, ale jedná se o velmi příjemně zpracovanou low cost záležitost, která vsází na jistotu. Časosběrné záběry růstu hub se budou vždycky líbil. Stejně tak prezentace množství pozoruhodných vlastností těchto dechberoucích organismů. Nepřestávám žasnout nad sebezáchranným algoritmem, podle kterého se celá příroda řídí a je schopná se vypořádat prakticky s jakýmkoli problémem, který ji způsobíme. [85 %] ()

Reklama

FeriusParfax 

všechny recenze uživatele

Extrémně vyvedený dokument, který znovu a znovu potvrzuje genialitu hub. Jsou tak fascinující! Je to 100 let od začátku výroby plastů a houby už se zase stihly adaptovat! Kratičkých 40 minut uběhlo jako voda a hodně mě mrzelo, že už je konec. I přesto, že v dokumentu zazněla spousta známých faktů, tak mě toho i dost překvapilo. Navíc se mi strašně líbilo zpracování. Dokument byl příjemný na sledování i na poslech. Skvělá záležitost, která mě přinutila lačnit po delší stopáži. Můj rozum prostě nedokáže pobírat něco tak úžasné a geniálního, jako jsou houby. Už jen to, že jich známe tolik, a přitom je to jen ubohých 5 %. ()

Galerie (6)

Související novinky

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno