Reklama

Reklama

S & M: Metallica with Michael Kamen Conducting the San Francisco Symphony Orchestra

(koncert)
všechny plakáty

Metallica odehrála 21. a 22. dubna 1999 v Berkeley Community Theatre v San Franciscu dva neobyčejné koncerty. Za doprovodu Sanfranciského symfonického orchestru a pod vedením (nyní již zesnulého) skladatele Michaela Kamena, vznikl téměř dvou a půl hodinový záznam, který kombinuje nejlepší metal se symfonickým orchestrem (3DD!3)

(více)

Recenze (56)

snakepit 

všechny recenze uživatele

Metallica sa po menej úspešných albumoch Load a Reload rozhodla pre dosť odvážny experiment zahrať si so symfonickým orchestrom pod vedením Michaela Kamena. Tento koncert vyšiel ako záznam na CD a DVD a kapela sa tým dostala do povedomia širokej verejnosti. Ich metalové skladby dostali vážnejšiu tvár a podarilo sa im okrem iného oprášiť aj ich starší hit Nothing Else Matters, vďaka čomu sa 2DVD tešilo ohromnej predajnosti. Metallica je jedna z mojich obľúbených kapiel, toto je však úplne "iné kafe". Jednoducho mi tu chýbajú surové metalové riffy, strhujúca show, šalejúci fanúšikovia a polonahé fanynky. Porovnať tento koncert napr. s koncertom Live in San Diego ('92) je ako porovnávať Metallicu s Luneticom. A tí, ktorí napísali, niektoré skladby tu znejú ešte lepšie ako originály, nemajú o hudbe zvanej trash metal ani šajnu. Aj keby som neviem ako chcel, viac jak 3 hviezdicky si to veru nezaslúži (aj to len s prižmúrenými očami). ()

Metlosch 

všechny recenze uživatele

Skloubení rockové/metalové hudby se symfonií není nic nového a Metallica s tím rozhodně nepřišla (spíš tohle spojení znovu oživila spolu s kapelou Rage). Nic to nemění na tom, že moje nejoblíbenější skupina se nikdy nebála experimentovat a tenhle pokus se mi sakra líbí. Výborníy zvuk, výborný zpěv, maličko horší výběr písní. Michael Kamen R.I.P. ()

Reklama

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Na Metallice som vyrastal a na albumy do Loadu (vrátane) si zaslúžia RESPECT, najnovší Dead Magnetic je opäť výborná stará škola...Každopádne tento koncert je zaujímavý, netradičný, silný...ale stále mi niekde bliká kontrolka, že je to taká frajerinka štyroch kreatívne vyprahnutých snobov (v roku ´99), ktorý mali peniaze niečo podobné realizovať (ako povedal v jednom z rozhovorov aj samotný Hetfield) a bolo to tak trochu východisko z núdze...Ale nech je ten backround a možný kalkul akýkoľvek, tento koncert je pamätný, má gule a drive, to mu nemôže uprieť nikto! ()

swe 

všechny recenze uživatele

Orchestr otevírá Metallice bránu do jiných rozměrů a syrová kytarová hudba tak dostává punc velkoleposti. Po vizuální stránce nejde o žádnou show s hromadou pyro-efektů ala Rammstein či Marilyn Manson, vystačí si jen s kvartetem kytarových bláznů a jejich legendárními peckami. Holt Metallica, to jsou pořádně charismatičtí chlapíci. ()

Mefistoss 

všechny recenze uživatele

Matador těžkého kovu se jal obklopit se symfonií. Proč ne?! V roce vzniku ještě snad poměrně originální záležitost. Hutné molové skladby sice pasují k doprovodu orchestru výrazně lépe, než rychlé záležitosti typu Master of Puppets, kde mi přijde aranž byť skvěle složených orchestrálních backgroundů místy až rušivá. Režijně je ale koncert pěkně zvládnutý a práce se světlem a efekty je vkusně sehraná se střihem a náladou skladby. Členové kapely zvládli na jejich poměry lehce nadprůměrný herecký výkon a hudebně je po absolvování živého vystoupení a zhlédnutí dalších živých nahrávek podezřívám z podvodu (postprocesing je bohužel v dnešní době velmi silný nástroj ukrývající muzikantovy ruce za výkon procesorů a šikovnost techniků a mistrů zvuku). ()

Zajímavosti (2)

  • Záznam je sestřihem ze dvou koncertů. Divák tak může postřehnout, že v jednom střihu hraje Kirk Hammett na černou kytaru a ve střihu druhém, v té samé písni, hraje s kytarou barevnou. (ImJohny)
  • Vyjma skladeb z debutového alba Kill 'Em All na koncertu zazněly všechny písně kapely. (Corpsegrinder)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno