Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Akční
  • Sci-Fi

Recenze (14)

plakát

Kukačky - Epizoda 4 (2021) (epizoda) 

Paní Remundová (nejprve jsem psal Janžurová, je celá maminka) a dětští herci jsou super. Scéna věnovaná panu Kostkovi ovšem dnes postavila laťku ohromě vysoko. Tato krátká vedlejší linka mnou skutečně projela. Autentičnost chlapa s pocitem před cílovou páskou byla bezprostřední!

plakát

Princezna zakletá v čase (2020) 

Až na to, že za mlada má princezna hnědé oči a dospělá světlé dobrý :). Jinak souhlas s Matty a Ryuuhey, ale za mě díky tomu ztráta jen jedné hvězdičky.

plakát

Star Trek: Discovery (2017) (seriál) 

První sérii a první půlku druhé jsem si vesměs poměrně užíval. Druhá půlka druhé série se ovšem propadla a stala se jakousi variantou na Terminátora v Ulici a na soustavu Sci-Fi klíše. Škoda.

plakát

Autosalon (2005) (pořad) 

Jeden velký product placement. Dost záleží, kdo zrovna sponzoruje. Testujou Uruse, mektaj o audiu a spotřebě, ale nepustí zvuk motoru, stejně tak u jiných sportovních aut. Jedinej kdo trošku ukazuje řidičský um je Sršeň, kvůli němu také dávám alespoň jednu hvězdičku.

plakát

Joker (2019) 

Dobrý posun komiksových filmů, už to bylo třeba!

plakát

Poslední pevnost (2001) 

První polovinu jsem viděl v televizi a musím říct, že mě motivovala k dokoukání filmu později. No, kdybych nedokoukal tu druhou půli, tak bych si snad i myslel, že to bude dobrý film. Víc tu asi nemá cenu rozepisovat, bylo tu již řečeno.

plakát

Avatar (2009) 

Je to, jako kdybych neměl žádný nápad a tak bych vzal nejhloupější klišé a nejtriviálnější fantazy nápady (o science fiction bych tu příliš nemluvil) a zmatlal je dohromady pomocí tríčků, který hrozně nutně potřebuju udat protože jsou cool a in a vůbec v módě. Ano vizuální a zvuková stránka filmu je super, ale bez 3D technologie je to taková barevnější sestra v akci na Pandoře (!!!! prosím vás nevykládejte si tohle jako rasizmus, jen mě nenapadla větší bejkárna s tupějším dějem :-) !!!!).

plakát

Rubber (2010) 

Chvílemi jsem měl pocit, že jsem příliš hloupej, než abych to pochopil, chvílemi příliš inteligentní, než abych koukal na takovou ptákovinu. Z tohohle si asi každej může odnést co chce. Mám snad být JÁ členem příliš hloupého otravovaného publika právě nyní, nebo jím jsem při sledování hollywoodských braků? Nebo je vtip v tom, že u obojího? Nebo mě poselství úplně minulo? Byla to snad jedna z jiných rovin filmu, kterou jsem neprokoukl? Ta ekologická, nebo snad převtělení? Atmosféru film ale má. Zvolená krajina je působivá a obrazová stránka mě bavila, proto jsem u filmu vydržel až do konce. A právě to nepochopení ve mě možná vzbudilo potřebu kouknout se sem, sdílet moje zážitky z Rubberu a juknout, jestli mi někdo nedá směr... NO REASON

plakát

Na vlásku (2010) 

Klasická disneyovská víkenovka - výplňovka. Ano, tento sled hýbajících se obrázků šlo sledovat. Nemohu soudit hudebně, viděl jsem českou verzi. Děj byl klasicky čitelný od začátku do konce a postavy byly naprosto jednoduché. Ale chci od takového žánru víc? Já musím říct, že jsem se při neděli celkem odreagoval, a jako tupá ovečka jsem koukal na svižně ubíhající animák vizuálně zvládnutý disney standardem (což myslím spíš jako pochvalu) s občasnými gagy, které za usmání stály. Možná by na mě udělala větší dojem nedabovaná verze, kde by mohla vyniknout hudební stránka filmu. Ta česká je dobrá možná tak pro děti, které potom nemusí (nebo ještě ani neumí) číst titulky a tak se nemusí ptát rodičů o čem se zpívá :-). Jenže pro koho jiného je vlastně Tangled, než pro děti (vyjma rodičů, kteří se během nuceného spolu-sledování alespoň neunudí)?

plakát

Králové ro(c)ku (2006) 

Katastrofa: Nevkusné vtipy, všude něco sprostého, trapného, klišovitého, nechutného… katastrofa. Dio, Grohl, Meat Loaf, … ti se postarali o hudební vložky poutající naší pozornost a nálada touhy po hudbě, kombinovaná s tím jaksi všudypřítomným neúspěchem je trefné vystihnutí dychtivosti tragédů po rocku (- mé ztotožnění :-D ). Hlavní postavy (Jack Black a Kyle Gass) jsou krásné ikony lenochů snících o dobách obřích koncertů pomalovaných band dunících a řinčících v oblacích explodující pyrotechniky. Jen ten svět okolo nějak nespolupracuje. A tak ikonické trsátko, které jim k tomu pomůže prostě musí být jejich! Velmi slabé momenty filmu střídají světlejší části jako je třeba úlet v podobě divoké jízdy s yettim, nebo hudební vsuvky výše zmíněných Ikon (Meat Loaf jako věřící taťka, Dio jako guru cesty za rockem a Grohl jako Satan bojující za obnovu své síly). Ty situaci zachraňují společně s nadsázkou, kterou ale každý nepochopí, nebo nepřijme a tak pro něj film bude totální brak. Ale zkuste si někde vystoupit s kytarou, prožít nějaký ten hudební neúspěch a hned se budete na film koukat jiným okem :-). Tedy pokud nepovažujete hudbu jen za podkladový randál pro cestu autem….