Reklama

Reklama

S & M: Metallica with Michael Kamen Conducting the San Francisco Symphony Orchestra

(koncert)
všechny plakáty

Metallica odehrála 21. a 22. dubna 1999 v Berkeley Community Theatre v San Franciscu dva neobyčejné koncerty. Za doprovodu Sanfranciského symfonického orchestru a pod vedením (nyní již zesnulého) skladatele Michaela Kamena, vznikl téměř dvou a půl hodinový záznam, který kombinuje nejlepší metal se symfonickým orchestrem (3DD!3)

(více)

Recenze (56)

swe 

všechny recenze uživatele

Orchestr otevírá Metallice bránu do jiných rozměrů a syrová kytarová hudba tak dostává punc velkoleposti. Po vizuální stránce nejde o žádnou show s hromadou pyro-efektů ala Rammstein či Marilyn Manson, vystačí si jen s kvartetem kytarových bláznů a jejich legendárními peckami. Holt Metallica, to jsou pořádně charismatičtí chlapíci. ()

Mefistoss 

všechny recenze uživatele

Matador těžkého kovu se jal obklopit se symfonií. Proč ne?! V roce vzniku ještě snad poměrně originální záležitost. Hutné molové skladby sice pasují k doprovodu orchestru výrazně lépe, než rychlé záležitosti typu Master of Puppets, kde mi přijde aranž byť skvěle složených orchestrálních backgroundů místy až rušivá. Režijně je ale koncert pěkně zvládnutý a práce se světlem a efekty je vkusně sehraná se střihem a náladou skladby. Členové kapely zvládli na jejich poměry lehce nadprůměrný herecký výkon a hudebně je po absolvování živého vystoupení a zhlédnutí dalších živých nahrávek podezřívám z podvodu (postprocesing je bohužel v dnešní době velmi silný nástroj ukrývající muzikantovy ruce za výkon procesorů a šikovnost techniků a mistrů zvuku). ()

Reklama

Leeroy3167 

všechny recenze uživatele

Som hardcore fanúšik Metallicy, a tento koncert bol jeden z dôvodov, prečo som ju začal počúvať. Dnes však s odstupom času musím uznať, že tento koncert, aj keď bezchybne spracovaný a zosnímaný, mohol byť lepší. Problém vidím predovšetkým v setliste. Priveľa songov z Load/Reload - albumov, ktoré sú jednoznačne ich najslabšie. Keby tento koncert bol skôr ohliadnutím za najlepšími časmi Metallicy, mohol byť ten najlepší, aký Metallica natočila. Predstavte si Fade to Black, alebo Sanitarium s orchestrom... Niečo tak úžasné už zrejme nikdy neuvidíme. A to je škoda. Stále je to však na veľmi silné 4*, pretože Hetfieldovci boli a budú vždy jednou z najväčších a najrešpektovanejších kapiel všetkých čias. A právom. Tento koncert je dôkazom. ()

Stevo66 

všechny recenze uživatele

Keď som sa prvýkrát dočítal v sparku,že Metallica natočí a neskôr aj vydá svoje najväčšie hity za doprovodu symfonie,tak som bol doslova v rozpakoch... Akonáhle to vyšlo a ja si zakúpil 2VHS a 2CD (neskôr už 2DVD) a pustil,tak som som sa dokonale rozplýval. Neskutočný hudobný zážitok! Škoda,že tam niektoré zásadné hity v tej dobe chýbali. Ako napr. The Unforgiven,Fade to Black,Welcome Home,Creeping death a pod... Ale aj tak super! Nepohneval by som sa,ak by to vyšlo aj na Bluray:) ()

Ichabod 

všechny recenze uživatele

Někdo, kdo na Metallice vyrůstal (jako třeba já :-) si logicky musí starší hity v této "revizi" absolutně vychutnat v doprovodu fantastického K-mena (jeho zvuk rozhodně dnešním soundtrackům chybí)... Master of Puppets, coby nejlepší song od Metallicy podle mne se rovná zážitku v kině na Transformers, když jej podkreslí rychlé smyčce a neskutečně nářezové kytary a do toho protne Hetfield tenhle nářez trademarkovým "Hell yeah!" do mikrofonu, tak se orosí i křeslo pode mnou. Navíc je fantastické, že i po deseti letech si s chutí tenhle koncert pustím. ()

Zajímavosti (2)

  • Záznam je sestřihem ze dvou koncertů. Divák tak může postřehnout, že v jednom střihu hraje Kirk Hammett na černou kytaru a ve střihu druhém, v té samé písni, hraje s kytarou barevnou. (ImJohny)
  • Vyjma skladeb z debutového alba Kill 'Em All na koncertu zazněly všechny písně kapely. (Corpsegrinder)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno