Reklama

Reklama

The Little Train Robbery

všechny plakáty
Krátkometrážní / Komedie
USA, 1905, 12 min

Recenze (5)

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Paródie veľmi nemusím, Porter skrátka doplatil na chyby vo svojom veľmi oslavovanom filme Veľká železničná lúpež, ktorý ja osobne veľmi nemusím a tak tu je ďalšie dielo, ktoré na to svojim spôsobom nadväzuje. Kvalitou slabé, no aspoň to nie je len obyčajná scénka s kúzlami, aké v tej dobe boli časté. ()

dwi 

všechny recenze uživatele

Porterova parodie na vlastní nejúspěšnější film dodala škarohlídům odvahu, aby hystericky varovali před ztotožňováním mládeže s praktiky banditů a lupičů. Hlavními hrdiny zde je totiž banda výrostků, která přepadne miniaturní výletní vláček a namísto peněz "uloupí" pouze cukrovinky. Porter alespoň moralistům vyšel vstříc v tom, že tento banální zločin je nakonec zákonem potrestán. ()

Dan9K 

všechny recenze uživatele

Tvorba Edwina S. Portera (i když těžko říct, jaký velký má na svých filmech podíl) se mi v lecčems zamlouvá více, než například oslavovaná Cesta na Měsíc od Meliese. I přesto, že mám rád fantaskní svět (i když ten je v Jacku a stonku fazoli také) a že podle Cesty na Měsíc byl vytvořen i klip Tonight Tonight od Smashing Pumpkins, Porterovy filmy (nebo alespoň jeho vlakové loupeže a zmiňovaná fazole) mě zaujaly dost možná i více a cítil jsem i správné napětí. Škoda, že jeho neznámé filmy je velice těžké (ne-li nemožné) najít. ()

Webb 

všechny recenze uživatele

........a já si říkal proč je ten vlak tak malý. Až tady jsem se dočetl že jde o parodii, že to je dětský výletní vláček, který veze děti a lupiči jim uloupí cukrovinky..... :-) ()

Reklama

Reklama