Reklama

Reklama

Baramui paiteo

  • Jižní Korea 바람의 파이터 (více)
Trailer

Obsahy(1)

Film vypráví životní příběh korejského mladíka jménem Choi Bae-dal, který se stal zakladatelem karate stylu Kyokyushinkai. Nyní se jeho styl učí asi ve 120 zemí a má více než 12 milionů žáků. Můžeme se těšit na propracované bojové scény, které se vyvíjejí jako postava sama. Přes imigranta, zachránce mladých japonských dívek až k mistru karate. Spravedlnost bez síly je marná, ale síla bez práva je jen zločin. (BUD-SFIS)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (100)

Vojcl 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších asijských filmů, který jsem měl tu čest vidět. Není to jen bezduchá přehlídka bojových umění (i když i těch soubojů není málo),ale má to i velice slušný příběh a herci, především ústřední hrdina jsou úžasní. K tomu působivý hudební doprovod a tradičně skvěle propracované bojové scény. Nemám co dodat! ()

BUD-SFIS 

všechny recenze uživatele

Jako pocta hrdinovi a zakladateli noveho bojoveho stylu si myslim, ze je hodne dustojna. Nebyl jsem nejak uchvacen nebo netrestil jsem oci ale dobry pribeh, ktery se zacatku ani nedava nadeji na zrod mistra nebo take neporazitelneho bojovnika. Co se mne libilo byl jemne vneseny milostny vztah s gejsou. ()

Rogue 

všechny recenze uživatele

První polovina ucajdaná a nablblá, souboje zmatečné a ničím vyjimečné, do toho romantika po korejském způsobu... hm. Od poloviny se to trochu rozjede, ale i tak se nemůžu zbavit pocitu, že hodina filmu přebývá a zbylá hodina prostě není ničím nadprůměrným. Navíc při tak impotentních akčních scénách už si člověk všimne i postav plastických jak papírová vystřihovánka. Tak nevyužitý potenciál už jsem dlouho neviděla. ()

hunty 

všechny recenze uživatele

Korejci si s akčními filmy prostě umí vyhrát, vždy působí věrohodně a nesporně upoutají. Ještě to propojte s romantickou vsuvkou, dramatem a Japonskem a máte tuhle pecku. Zde opovrhovaná první půlka mě bavila, jen klesnutí o 1 hvězdu si vysloužily ty pro mě neukončené linie (mohli ubrat fotografů a počátku a prodloužit část s Tomoyou). Konečné kraťounké představní mýtu s býkem trošinku neuspokojující a předcházející konečné utkání mi přišlo také hrozně minimalistické. Aya Hirayama opět dokonalá. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (10)

  • Film je natočený podľa japonskej knihy "Karate Baka Ichidai". (Cracker)
  • Oyama je považován za japonského národního hrdinu, přestože byl původem Korejec a svým stylem porazil všechna tradiční japonská bojová umění. (Vojcl)
  • Ačkoli byl Oyama nekuřák, zemřel ve svých 70-ti letech na rakovinu plic. (Vojcl)

Reklama

Reklama