Reklama

Reklama

Příhody dráčka Soptíka

(seriál)
Animovaný / Rodinný
Itálie, 1975, 28x25 min

Režie:

Toni Pagot

Předloha:

Nino Pagot (komiks)

Hrají:

Paolo Torrisi

Obsahy(1)

Kdo by ho neznal. Malý dráček Soptík, který si i přes rozhořčení svého otce vzal do hlavy, že se stane hasičem. Nicméně nejspíš díky nedostatku pracovních míst u požárníků si Soptík nakonec vyzkouší řadu různých povolání, jako vlakvedoucí, tajný agent, astronaut, nebo fyzik. Nic není tomuto malému dráčkovi za těžko a přes to přese všechno stále touží po jediném - stát se hasičem. (Fary)

(více)

Recenze (75)

Rami 

všechny recenze uživatele

Dnes jsem viděl Soptíka asi po dvaceti letech. Nejdříve jsem si říkal: "Co to je za animáč? Ani si ho nepamatuju. Z toho zase bude velké zklamání". A ejhle, nebylo. Ačkoli je animace podprůměrné kvality, tak se jedná o parádní animovaný seriál, na který se můžete dívat v jakémkoli věku. Celé to stojí na opravdu vydařených příhodách a skvěle nadabovaných dialozích. Dávám 5 hvězdiček (87%). ()

manonfire 

všechny recenze uživatele

Málokterý večerníček tolik těží ze své podstaty, kterou je roztomilý paradox o chrliči ohně s posedlostí být požárníkem, asi jako kdyby kostlivec toužil být kulturistou, nebo hemofilik ultimátním zápasníkem. Prostě na začátku byl dobrý nápad, to zejména, a taky večerníček dostal správně nejapný dabing. 80% ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Takže toto bol jeden z naj seriálov môjho detstva o malom dráčikovi a jeho veľkom sne stať sa požiarnikom ale trampoty vždy nenechali na seba dlho čakať, veď predsa oheň a voda k sebe nepasujú a za každým sa to ku koncu muselo nejako pokaziť, nuž muselo niečo horieť aby bolo čo hasiť, a ja som mu len vždy držal palce aby mu ten oheň nevyšľahol z úst a aby mohol konečne byť ten vytúžením požiarnikom. ()

martins 

všechny recenze uživatele

Ano další seriál mého dětství spolu s Čáryfukem, Dva roky prázdnin, Dětmi kapitána Granta a jinými. Malý dráček Soptík, který má jediné přání a to stát se požárníkem, nakonec se mu to podaří, ale nejdříve musí vyzkoušet celou řadu jiných povolání: hlídací pes, námořní kapitán, vynálezce nebo kosmonaut. Boží dialogy mezi Soptíkem a jeho bručivým tátou starým drakem Dejmalem(Vladyka versus Sovák) nepřekonatelné. ()

gabin(a) 

všechny recenze uživatele

Uživatel bystroocko má naprostou pravdu, až na to že neuměla r a tudíž byla dáček matínek:-) Určitě seriál, kterému jsou zejména maminky, potažmo babičky vděčné, že měly aspoň chvilku pro sebe a mohly v klidu uspokojit základní potřeby, popřípadě se zcivilizovat. Děti čučely přisáté k televizi a nám to nevadilo, protože to byla vždycky jenom chvilka o víkendu ráno nebo Večerníček. Pak už se zase v TV budovalo a nejen plnilo, ale i překračovalo. ()

Galerie (17)

Reklama

Reklama