Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Obyvatelé údolí „Nová naděje“ právě slaví 50. výročí jeho prvního osídlení, když Stony Brooke (John Wayne) přichází se špatnou zprávou. Nedaleká metropole potřebuje vodu, a proto je nezbytně nutné, aby se v jejich údolí postavila přehrada. Obyvatelé s návrhem nesouhlasí a jsou odhodláni bránit své domovy. Stony se je snaží přesvědčit o výhodnosti přestěhování, ale sám padne do nastražené léčky. (ilclassico)

(více)

Recenze (3)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Fajn western s Johnem Waynem jako mladíkem. Trojice hlavních hrdinů se s různými herci objevila v poměrně velkém množství filmů. Jednalo se o více jak čtyřicet filmů, tedy v podstatě takový filmový seriál, kde jsou levné kulisy, jednoduchá zápletka, ale snažilo se to být akční a dát to lidem trochu vzrušení. Tohle je překvapivě cítit i po téměř osmdesáti letech. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Stare westerny dali prazaklad akcnym sucasnym  filmom. Wayne si tu akciu patricne uzival, namakany film - a nepravom podceneny - i po vyse 80 rokoch   : 80 % ()

ilclassico 

všechny recenze uživatele

Zápletka je sice bizarní (postřílet se kvůli přehradě můžou snad jen Američané), ale jinak... 30. léta, Republic Pictures a John Wayne - není co více dodat. V rámci žánru za 2,5. ()

Reklama

Reklama