Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Fanouškovská sci-fi parodie plná komediálních prvků na téma Star Trek vs. Babylon 5 pojednává o dvou paralelních vesmírech. Na jedné straně flotila vedená lodí CPP Startkopancem a jejím kapitánem Pirkem. Na straně druhé pak velitel lodi Bagdádomon - Šerypáj a jeho bitevní křižníky. Co se stane, když se kapitánu Pirkovi zachce po ovládnutí Země? A co potom, když mu jedna Země nestačí? (Fix)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (44)

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Nebolo to zlé, nechýbali naozaj skvelé momenty, no neskôr mi aj tých 103 minút pripadalo ako dve hodiny, pretože v druhej polovici originalita dochádza, príbeh nie-a-nie vyvrcholiť a aj gagy začínajú byť ošúchané. S prihliadnutím na tuto viackrát spomínaný status amatérskeho filmu je to ale vážne perla :-) ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Díky nešťastné náhodě v časoprostoru uvízne kapitán Pirk a jeho kolegové android Info a komandér Dwarf v našem století. Ale s tím se nehodlají smířit, a za pomoci materiálu z lodi Vulgárců a spousty ruských rublů se jim podaří znovu vybudovat Pflotilu. Právě v ten okamžik, kdy se kapitán Pirk pyšně poklepává po ramenou, zjistí kapitán Fukov přítomnost čapí díry do paralelního vesmíru. A jeho ovládnutí si Pirk nemůže nechat ujít ... Jednoznačná volba pro všechny fanoušky celé Star Trek série - film mne pobavil mnohem víc, než některé ze Startrekovských filmů, i když - hlavně ke konci - bylo znát, že délka dílu seriálu by možná stačila. Vcelku nijaké herecké výkony a trochu podivné interiéry (že by interiér kosmické lodě byl podobný obýváku z osmdesátých let - no nevím), ale dokonale zastoupí úžasné vesmírné bitvy, které se směle vyrovnávají i nejnovějšímu Star Treku. Určitě doporučuji! ()

Reklama

Arccos 

všechny recenze uživatele

Zábavné, především pak pro fanoušky Star Treku nebo Babylonu 5, kteří budou přece jenom víc v obraze. A jako ostatní zde i já musím vyzdvihnout na 'amatérský film' neuvěřitelné vizuální efekty a dobře navržené vesmírné scény (především bitvy). Až mi připadlo škoda, že jde 'jen' o parodii a ne skutečný startrekovský film! ()

gjjm 

všechny recenze uživatele

Kapitán Pirk je hlavní hrdinou finské fan parodie na Star Wars. Na amatérský film neuvěřitelně kvalitní efekty i herecké výkony (efekty jsou v mnohém lepší než v původním seriálu). Pár geniálních gagů (Černobyl, plamenomet), z nápadu by byl perfektní krátký film tak na deset dvacet minut. Jenže ono to má víc jak hodinu a tři čtvrtě a proto je to trochu nudné. Fajn, tak pojďte ovládnout svět. Nějaké otázky? ()

severus 

všechny recenze uživatele

Všichni píšou o skvělé parodii na Star Trek, tak napíšu o skvělé parodii na Babylon 5. Pobavil mě projev Sheridana i velvylanec Kosh. S trochu lepším scénářem a lepšími herci by film klidně mohl vyrazit do distribuce. Jak se jim amarérsky podařilo udělat bitvu, která je od originálů k nerozeznání je mimo mé chápání. Už nikdy neberu argumenty, že se v Česku nedá natočit pořádné sci-fi. Koukejte se naši filmaři a učte se. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (8)

  • Jedná se už o sedmý film Star Wreck. První byl vytvořen v roce 1992 a jednalo se o čtyřminutovou animaci inspirovanou hrou Star Control. Postupem času se začala stopáž prodlužovat a filmy se staly sofistikovanější. (Cheeker)
  • Produkce filmu, na kterém pracovala pětice přátel, trvala 7 let. (Cheeker)
  • CGI efekty byly renderovány na obyčejných domácích počítačích. Renderování každého obrazu trvalo 10 hodin. V každé vteřině filmu je těchto obrazů 25. Vyrenderování všech scén trvalo 5 let. (Cheeker)

Související novinky

Star Trek po česku!

Star Trek po česku!

22.07.2007

Asi bychom jenom ztěží našli kultovnější sci-fi sérii, než je Star Trek. V úvahu připadá ještě Lucasovy Hvězdné války, ale ty nemají tak bohatou historii. Už tomu bude 41 let, kdy byl první díl Star… (více)

Reklama

Reklama