Recenze (1 501)
Dekameron (2024) (seriál)
Číre blaho! Zmes absurdity a reality vo veľmi zábavnom podaní. V podstate všetko, čo tu je na počiatku vykreslené jednoducho a vtipne, postupom času získava na hĺbke. Nič nie je také čiernobiele ako sa zdá na prvý pohľad. Postavy, dej, motivácie. Každý má svoju históriu, svoj príbeh. Priamočiara tragikomédia prechádza do drámy, dejú sa čoraz šialenejšie veci. Nakoniec celý ten cirkus opíše pomyselný kruh, a navráti sa k jednoduchosti. Kolaps a regenerácia, nech sa páči.
Holky z Derry (2018) (seriál)
Toto je dokonalé :-D
Zloději času (2024) (seriál)
Je to detinské, niekedy až trochu trápne, a nikdy som nemala v láske Lisu Kudrow, ale je to... milé. Malý chalan je zlatý, a celé to tak vonia britským humorom. Škoda, že som stále nevidela pôvodný starý film.
V letu (2024)
Easy come, easy go. Asi to rýchlo vyšumí, a ani mi to nebude chýbať. Ale chvíľami to celkom ušlo, najmä niektorí herci a ich roly.
Godzilla x Kong: Nové impérium (2024)
Bože, to bola taká strašná chu... kravina, že som nevedela prestať pozerať 😂 Už roky som nezabíjala čas podobným odpadom, asi som potrebovala výplach mozgu. Scenár je defilé všetkých existujúcich katastrofických, buddy, akčných aj dobrodružných filmov dohromady. A ten bodycount! (nasleduje spoiler) Veď oni tam vyvraždili hádam 8 miliónov ľudí. No a samozrejme pamiatky! Pamiatky musia byť, lebo viac zničených pamiatok, viac adidas. Jediné logické vysvetlenie existencie tohto filmu je čistý zámer. Toto predsa nikto nemôže brať vážne 😁 (Dodatočne sa ospravedlňujem tým, ktorí to vážne berú.)
Nabídka (2022) (seriál)
Po skončení seriálu si proste musíte znova pustiť Krstného otca, aby ste to celé vstrebali :-)
Argylle: Tajný agent (2024)
Ako oddychovka môže byť, ale bolo to fakt strašne prepálené. Som milovníčka starých paródií, no asi to nebude len nostalgia, keď poviem, že tie najlepšie boli natočené už dávno, a toto už na staré štruktúry ako som ja, nefunguje. Sam Rockwell potešil, ale tá digitálna mačka... ach jaj. Asi je jednoduchšie urobiť ju celú digitálnu než to kombinovať so živou, ale sakra, strašne to vidieť.
Nadpřirozená moc (2023)
Ja som sa nenudila ani v jednej časti dokumentu, vlastne som ani nevnímala žiadne prechody (okrem pred a po). Remeselne je to spravené dobre, Sean Penn sa snažil o vyváženie profesionality a osobného vkladu, a myslím, že sa celkom podarilo. Srdce mi drásala rekapitulácia strašných vecí, ktoré sa stali, ale aj pomyslenie, že už sú to dva roky od začiatku vojny, a namiesto optimistického scenára naopak pomaly ale isto skĺzame k tomu katastrofickému, kvôli ľahostajnosti, neochote a hre na politickú korektnosť, ktorú raz demokratické krajiny veľmi oľutujú.
American Horror Story - 1984 (2019) (série)
Úplne chápem, že táto sezóna AHS je s láskou a nostalgiou hlboko v srdci venovaná všetkým mládežníckym hororovým filmom 80. rokov, a celé je to schválne preštylizované v duchu tejto pocty. No asi som ich dosť nevidela a nemilovala, keď mi tentoraz postačia 3* (priznávam bez mučenia, ľúbila som iba Voskové múzeum 1 a 2). Vyvražďovačky boli dlhé a únavné, zvyšok pomerne prekombinovaný, ale teda oukej. 1984 nebude patriť medzi moje srdcovky, už sa teším, čo mi prinesie Double Feature.
Leo (2023)
Prvú tretinu som sa smiala, poslednú dojímala, a medzitým oboje na preskáčku. Po štyridsiatke má už človek inštinkt celkom slušne vycibrený, a tak ma prvý pohľad na plagát okamžite prilákal k traileru, a po ňom som už slintala na film. Svižná, vtipná, poučná rozprávka s výbornými hláškami, a špeciálne body získavajú krpatí planktóni, to bola vychytávka jak oči! (kapem)