Reklama

Reklama

Krutost podvědomí

(festivalový název)
  • Kanada Subconscious Cruelty

Obsahy(1)

Jeden z nejznepokojivějších filmů vůbec. Hluboké ponoření do nitra lidských emocí, za hranice zkušenosti, do oblastí podvědomé posedlosti, krutosti, náboženských a ponurých sexuálních obrazů. Prvořadě vychází film z dualismu lidského mozku, a tedy i duše, kde levá hemisféra zajišťuje sebeovládání a rozumovou úvahu a pravá intuici a spontaneitu.

V první části ze čtyř - Ovarian Eyeball - jsme žádáni, abychom otevřeli náruč zcela novému způsobu vnímání. Podle vypravěče souvisí to, jak vidíme sami sebe, s tím, jak se díváme na okolní svět. Aby svou tezi dokázal, přijde k nahé ležící ženě a rozřízne ji skalpelem břicho. Z něho vyndá oční bulvu jako stvrzení „vnitřního pohledu“. Zbylé tři příběhy jdou v mnohém ještě dále.

Barevně upomíná Subconscious Cruelty jiného básníka filmového sadismu, Daria Argenta, a i když Karim Hussain jako vizionář pro širší publikum selhává, dá se v jeho prospěch hovořit o „vyšším stupni umění". (Shadwell)

(více)

Diskuze

Uživatel dr.horrible smazal svůj příspěvek.

fililipekk

fililipekk (hodnocení, recenze)

Mikesz__ff:  Promiň, ale srovnávat dokoukání filmu a žraní bobků- to je trochu úlet, nebo ne? Já jsem ty hovna dojedl a chutnaly. Pardon, film dokoukal a líbil.

hirnlego

hirnlego (hodnocení, recenze)

Pleteš se v tom, že bych byla ochotna sníst mísu hoven. Nepleteš se v tom, že jsem psychopat. Bububu.

Carodej_pes

Carodej_pes (hodnocení, recenze)

Ten film je mi záhadou. Ještě větší pak ti, co ho zvládli dokoukat do konce. Viděl jsem ukázku na youtube a bylo mi hned jasné, že tohle bych zkouknout nezvládl.
Takže se nabízí otázka - jsou ti, co už to viděli, zakřiknutí psychopati? Protože to, že se na to někdo dívá jen z důvodu, že v tom chce najít hlubší smysl (který v tom asi bude, to nepopírám) u mě neobstojí. Vždyť je to přece to samý, jako kdyby vám někdo naservíroval mísu plnou hoven, dal vám za úkol na 92 minut pojídat její obsah, a pak by jste dostali jako odměnu "něco" (jelikož nevím, co je odměnou člověku, který tento film - aka mísu z hovnama - dokouká - sní). Nebo se pletu?

na příspěvěk reagoval dr.horrible

Melies

Melies (hodnocení, recenze)

Ja by som si to mal hlavne ešte raz pozrieť, pretože fakt neviem, koľko hviezdičiek tomu dať :-/ Asi to nakoniec skončí rovnako ako pri 13 Lakes - hodnotenie žiadne, len dlhý komentár :-)

darm

darm (hodnocení, recenze)

No, nevim jesli tu totálně naškrábanou A5tku plnou informací po sobě teď vůbec přečteš, když si s tim měla problém hned po napsání.. :P

hirnlego

hirnlego (hodnocení, recenze)

Už na to konečně musim napsat ten podělanej komentář, co tady mám v poznámkách z lfš...ale ta lenost, ta lenost!

Reklama

Reklama