Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Horor
  • Western
  • Akční
  • Dobrodružný

Oblíbené filmy (10)

Lidská stonožka 2

Lidská stonožka 2 (2011)

Už to není tak vtipné jako jednička, ale plné nenucených brutalit a nechutností. Sixův nadhled však zůstává. Lawrence T. Harvey je muž (no...:-D) na svém místě, jeho postava je skutečný hrdina, se kterým se dnešní mladá generace může plně ztotožnit. I zbytek postav je vskutku panopktikem divných lidí. Psychiatr je neskutečný týpek, jež by se rozhodně neztratil v žádném DeSadově románu. Ještě váháte?:-)

Keoma

Keoma (1976)

Měl-li toto být odchod, tak ve velkém stylu. Je to ukázka toho, jak s malými prostředky a pomocí improvizace může vzniknout nezapomenutelné dílo.

Balada o smutné trumpetě

Balada o smutné trumpetě (2010)

Člověk-klaun ve světě fašismu s lidskou tváří, hraje svou roli, rozesmívá děti, miluje až do bezvědomí, mstí se, raduje, občas vezme do ruky žehličku nebo samopal, přívítá po svém i velmi váženou osobu. Nechyní ani světoznámý cirkus ETA a monumentální památník padlým hrdinům za Caudilla. Máme to zkrátka v krvi!

Quills - Perem markýze de Sade

Quills - Perem markýze de Sade (2000)

Asi už navždy budu mít Markýze De Sada spojeného s Geoffreyem Rushem. Je to jedno z nejlepších ztvárnění historické postavy, navíc tolik kontroverzní. Mnoho je samozřejmě zjenodušeno, ovšem myslím, že je to pro film nakonec dobře.

Saló aneb 120 dnů sodomy

Saló aneb 120 dnů sodomy (1975)

Zajímavá je iterpretace DeSada. Pasolini vypouští jeho na božsky krutý filosofický systém a nahrazuje ho prostředím fašismu. Naprostá totalita přichází i s naprostým (sexuálním) zotročením člověka. Fajn. "My fašisté jsme vlastně anarchisté, když máme moc." Každopádně tento film posunul hranice kinematografie o míle dopředu. A těm, kteří se zahlédli v zrcadle, přeji dobré chutnání!

Velké ticho

Velké ticho (1968)

Jeden z nejúžasnější soundtracků, které jsem kdy slyšel! Navíc je to dokonalé nadčasové. Chdí a bezbranní jsou totiž vini už tím, že se snaží svůj osud změnit.

Když utichly trumpety

Když utichly trumpety (1998)

Podle odborné knihy (kterou napsal Angličan) byli američtí vojáci skutečně nejnáchylnější k zbabělostem v nejtěžších bitevních situacích. Na tom nejspíš nezmění nic ani Spielbergovi hoši, kteří likvidují jednoho nácka za druhým a přitom si při modlení málem uvaří jazyk. Ať je to jakkoli, tady se skutečně podařilo vystihnout tu hrůznou válečnou atmosféru téměř dokonale.

Slepý pistolník

Slepý pistolník (1971)

Musím konstatovat, že jakmile se do tohohle kousku pořádně dostanete, tak už vás nepustí! Nejlepší Tarantinův film nemůže být ani poloviční nářez, jakým je Blindman.

Krutost podvědomí

Krutost podvědomí (2000)

Surrealismus v krajně brutální poloze. Vskutku. Freud s penisem a kropenatým Ježíšem, což ale zase nebyla zas taková sázka na jistotu a trochu mi to připadalo jako snaha udržet brutální linii za cenu ústupu z mistrně propracovaného pásma z pasáže s porodem. No ale více se v podstatě kritizovat nedá, protože k celkové dokonalosti chybí skutečně málo. Nevím, jak Karim udělal ten "dům." Nicméně je to možná nejděsivější věc, kterou jsem v životě viděl.

The Theatre Bizarre

The Theatre Bizarre (2011)

Tady je zas spoustu chytrých profesionálů, hádám. Theatre Bizzare pro mě byl jeden z nejvýraznějších uměleckých zážitků poslední doby. Srát na pár klišovitých momentů a slabin, jako celek to funguje báječně, až jsem se divil. Pro mě to šlo od nejslabší po nejsilnější, ta poslední večerě páně mi přivodila výron semene a krve (ano, to se mi stává, navíc se při tom obvykle i poseru) Vyzdvihuji především technickou stránku, kamera Karima Hussaina dělá i z jinak nevýrazných scén skutečné skvosty. 90%.