Reklama

Reklama

Putovný tábor

všechny plakáty
Krátkometrážní / Dokumentární
Československo, 1954, 27 min

Obsahy(1)

Krátký slovenský film, který zachycuje radostné dny pionýrů, které prožívají v putovním táboře. Poznáváme radostné mládí se všemi jeho kladnými i zápornými stránkami. Rámcem celému ději je překrásná slovenská příroda. (Filmový přehled)

Recenze (2)

ripo

všechny recenze uživatele

Povaha člověka se má utvářet již od jeho raného věku. Mladí lidé mají být vedeni k přímému, otevřenému jednání, k odvaze a statečnosti. To vše podmiňuje, aby byli vychováváni k dodržování pořádku a v disciplině. Na příkladu 16 pionýrů, kteří se vydali o prázdninách na putovní tábor, poznáváme výchovu mladého člověka učitelem, který z povzdáli jej řídí a usměrňuje. Film je určen pro nejširší distribuci. Filmový přehled 29/1955 ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Síce tak trochu agitačný film, ale čert to vezmi. Je to najmä o mládeži a tí si pobyt v horách a vzájomné súperenie užívajú bez toho, aby sa zamýšľali nad tým, či sú nejakí pionieri, alebo skauti a aký typ štátu budujú. Zaujímavé je, že každá postava tu má svoje meno, iba vedúci tábora zostal chudák anonymný. Nechýbajú krásne zábery prírody. ()

Reklama

Reklama