Reklama

Reklama

Letecké katastrofy - Série 12 (2012) (série)


Požár v nákladovém prostoru (S12E02)

(epizoda)
  • Česko Požár v nákladním prostoru (více)

Obsahy(1)

Dojde-li na palubě letadla k požáru, jsou následky téměř vždy tragické. Nejinak tomu bylo 11. května 1996, kdy ve floridských bažinách zahynulo 110 lidí... Osudného květnového rána nastoupilo na palubu letounu DC-9 společnosti ValuJet 105 cestujících a pět členů posádky. Let číslo 592 směřoval z Miami do Atlanty a měl trvat zhruba 1,5 hodiny. Valujet patřily mezi první nízkonákladové aerolinie. Modrobílá letadla s kresleným symbolem společnosti a velmi příznivé ceny přitahovaly spousty zákazníků. Pouhých šest minut po vzletu byla ale reputace firmy v troskách. Řídicí systémy letadla se hroutily jeden po druhém, podlahou kabiny se propalovaly plameny a prostor plnil jedovatý dým. Co způsobilo náhlé neštěstí a zřícení letadla uprostřed floridských močálů? Jak mohl ve vzduchotěsném nákladovém prostoru vzniknout a rozšířit se požár? Experiment vyšetřovatelů potvrdil odvážnou spekulaci, že na vině byly nevhodně zabalené vyvíječe kyslíku používané pro kyslíkové masky. (Česká televize)

(více)

Recenze (1)

Sa.sa 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Njn pokud zabalíte na prd vyvíječe kyslíku používané pro kyslíkové masky navíc na ně nenamontujete pojistky protože je nemáte tak máte zaděláno na průser...! Super byl ten pokus jak málem shořela ta pokusná laboratoř... :))) to byl slušný masakr :))) Njn pak se člověk nesmí divit, že nehoda stála místo ministra dopravy a šéfa letecké agentury :)) Mimochodem zase muselo spadnout letadlo a umřít 110 lidí než se změní předpisy pro letectví :((( Jako vždy se mění vše až po místo toho aby to někoho napadlo předem... :( ()

Galerie (12)

Zajímavosti (3)

  • Jedná sa o prvú epizódu po dlhšej dobe, v ktorej vystupoval Greg Feith, vyšetrovateľ NTSB a odborník na bezpečnosť lietadiel. Túto leteckú katastrofu navyše komentoval aj v seriáli Sekundy pred katastrofou, konkrétne v epizóde Florida Swamp Air Crash. (ČSFD)

Reklama

Reklama