Reklama

Reklama

Letecké katastrofy - Série 13 (2013) (série)


Nedorozumění (S13E03)

(epizoda)
  • Kanada Lost in Translation (více)

Obsahy(1)

10. ledna 2000. Uprostřed noci se na potemnělou silnici poblíž Curychu zřítilo letadlo. Vše nasvědčovalo závažným pochybením pilota. Na palubě letu společnosti Crossair z Curychu do Drážďan bylo toho dne deset osob, všechny zahynuly. Piloti řídili menší, spolehlivý a snadno ovladatelný stroj Saab 340. Ten se v klíčovém okamžiku krátce po startu začal naklánět opačným směrem, než jak zněly pokyny z věže. Situace se záhy zkomplikovala natolik, že dráhu letu nebylo možné vyrovnat a stroj se zřítil. Mohla za to skrytá konstrukční vada či snad náhlá indispozice pilotů? Jedním z podezřelých faktorů byla i přítomnost zapnutých mobilních telefonů na palubě letadla, které mohly výrazně ovlivnit ovládací panely. (Česká televize)

(více)

Diskuze

hippie2222

hippie2222 (hodnocení, recenze)

RonnieJames

To ti to trvalo, dezoláte, než jsi vymyslel odpověď. Jsem rád, žes napsal přesně to, co jsem chtěl, abys napsal. Splnil jsi zadání na jedničku! :D

hippie2222

hippie2222 (hodnocení, recenze)

Přemejšlím, jestli by se idioti, kteří z nějakejch důvodů stále obdivujou Sovětskej svaz či Rusko a ještě se s tím veřejně chluběj třeba na profilovce, neměli utrácet jako vzteklí psi nebo šílený krávy.

na příspěvěk reagoval RonnieJames

Reklama

Reklama