Reklama

Reklama

Letecké katastrofy - Série 14 (2015) (série)


Concorde v plamenech (S14E07)

(epizoda)
  • Kanada Concorde - Up in Flames (více)

Obsahy(1)

25. července 2000. Na letišti Charlese de Gaulla se posádka letu Air France č. 4590 připravovala ke vzletu. Trasu Paříž–New York měla absolvovat na palubě Concordu, jediného nadzvukového dopravního letadla na světě. Zázrak techniky dosahoval dvojnásobku rychlosti zvuku a létal ve výškách přes 15 000 metrů. Dispečer na věži sledoval rozjezd slavného letounu. K dosažení potřebného vztlaku musel vyvinout rychlost 360 km/h. Všechno probíhalo normálně, dokud si dispečer nevšiml plamenů na levé straně stroje. Vysílačkou varoval piloty, ale ti už neměli jinou možnost a museli hořící letadlo zvednout do vzduchu. Posádka dělala maximum, ale požár zachvátil dva motory a levé křídlo. O devadesát sekund později se let č. 4590 zřítil. Po nárazu do hotelu v blízkosti letiště zahynulo všech 109 osob na palubě a čtyři další na zemi. (Česká televize)

(více)

Recenze (1)

Sa.sa 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Chudák Concorde tento konec si nezasloužil...! Njn takový malý kousek na stačil, aby došlo k proražení a výbuchu kola, následné poražení nádrže letadla a následné katastrofě 😢😢 ()

Galerie (6)

Zajímavosti (3)

  • Týmto nešťastím sa zaoberá aj seriál Sekundy pred katastrofou v úplne prvej epizóde The Crash of the Concorde (S01E01). (ČSFD)

Reklama

Reklama