Reklama

Reklama

Nejslavnější zločiny století

(seriál)
  • Itálie Crimen - Monsters of Crime: Serial Killers
všechny plakáty
Itálie, 2009, 106 min

Obsahy(1)

Film o nejslavnějších zločinech a zločincích všech dob! Al Capone - Bonnie a Clyde - Bugsy Siegel - Ted Bundy - Jack Rozparovač! Nejslavnější kriminální případy a nejznámější zločinci světa ve filmovém dokumentu. Příběhy sériových vrahů, lupičů a banditů i jejich protihráčů - detektivů a kriminalistů. Film obsahuje rekonstrukce zločinů, které šokovaly svět. Tvůrci přinášejí psychologické profily několika desítek nejznámějších zločinců. Součástí je šokující dokument o všech formách trestu smrti a mučení.

Kapitoly DVD:  1. Nejslavnější zločinci světa 00:31:32
2. Sérioví vrazi 00:27:54
3. Historie poprav a mučení 00:26:25
4. Vrazi s tváří anděla 00:29:50 (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (5)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Od gangstrov, sériových vrahov cez rôzne spôsoby popráv po terorizmus či systém tolerujúci hladomor. Klobúk dolu pred tvorcami tohto dokumentu, ktorí vďaka široko spektrálnemu pohľadu, ponúkajú množstvo historických faktov, kedy sa im darí prezentovať rôzne formy "stelesneného" zla. Veľmi ma prekvapili autentické zábery, napr. zo streľby polície na unikajúci pár Bonnie a Clyde, či šokujúce popravy ľudí. Miestami ide o veľmi nepríjemné momenty pre silné žalúdky. ()

manonfire 

všechny recenze uživatele

Celkově zajímavý dokument, místy skutečně naturalistický při znázorňování krutostí, selhává snad jen ve své druhé části o sériových vrazích. Při obrovském kvantu dokumentů o zločinu, může jen absolutně neznalý divák přejít, či dokonce pochválit materiál, v rámci něhož jsou mu servírovány informace typu: Charles Manson ubodal ten a ten počet lidí. Všeobecně je známo, že tento člověk ve skutečnosti osobně nesprovodil ze světa jedinou živou duši, na rozdíl od svých pohůnků. Totálním faux pas je po té začlenění ve skupinu největších vrahů fiktivní literární postavu Sweeney Todda, rozuměj člověka, jenž nikdy neexistoval. Dále je zde spousta dalších mýtů, dnes již v podstatě vyvrácených, například fraška o koupání se v krvi panen, jako důvodu činů Alžběty Bathoryové, přičemž k ničemu takovému s největší pravděpodobností nedocházelo, neboť se jednalo o obyčejnou sadistickou zrůdu. Černou Dahlii nenalezli na žádné louce, nýbrž ležela vedle chodníku v obydlené části města. O první oběti Zodiaka, jakési invalidní dívce, neměl dosud krom autorů dokumentu ánung nikdo jiný, včetně samotného Zodiaka. Tvůrci tohoto projektu by si měli dát tu práci a pokud už zmiňují těch pár zástupců jednotlivých vražedných kapitol, měli by o nich nejdříve něco prostudovat. Těch prý a možná je zde zkrátka příliš. 60% ()

Matt007 

všechny recenze uživatele

Dokument je to dobrý, zajímavý. Na můj vkus sice dost rychle utíká u věcí, u kterých by se mohl trochu zastavit a naopak. Pozor, některé záběry opravdu nejsou pro slabé žaludky. ()

Hellknight12 

všechny recenze uživatele

Dnešná premiéra. Dosť dobrý taliansky dokumentárny seriál. Tento seriál je krátky má 4x30 min. Tu je celý seriál https://m.youtube.com/watch?v=E715TicD4DM&t=9s. Seriál v rýchlosti popisuje známych, menej známych a neznámych vrahov, taktiež vraždy. Seriál obsahuje aj fotky z niekoľkých vrážd. Odporúčam ho pozerať jedine ľuďom so silným žalúdkom. Každá časť je zameraná na jednú tému. Časti: 1. Nejslavnější zločinci světa 2. Sérioví vrazi 3. Historie poprav a mučení 4. Vrazi s tváří anděla Rýchlosť tohoto seriálu je plus aj mínus. Pretože stihne toho prebrať dosť ale nikdy sa nezastaví na dlhú dobu pri jnejskom vrahovi prípadne vražde. Za mňa ho môžem odporučiť, každému kto má rád kriminálne dokumenty. Celkové hodnotenie za mňa je 70%. ()

em.redrum 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle dokument je fakt zvěrstvo... Nikdy jsem neviděl tak zaujatý a neobjektivní, neprofesionální dokundament... Každý díl začíná zakřiknutým páprdou, co si něco brblá v šeru studia pod vousy, ale pak to příjde. To se nedá popsat.. Ale hlavně, jsou tam naprostý pitomosti. Třeba pasáž o Charlesovi Mansonovi. Komentátor tam horlivě vypráví (div, že se nerozklíží..), koho všeho Manson zabil a kde co načmáral krví, ale pravda je taková, že on nikoho nezabil a nápisy PIG atd nikdy nenapsal. A navíc je to všechno takový narychlo..od každého něco..ale nic do hloubky. Ať si raději kluci hnojí své jižní svahy, ale ne dokumenty. Grazie molte! ()

Reklama

Reklama