Reklama

Reklama

Song trong so hai

Vietnam, 2005, 110 min

Obsahy(1)

Vietnamská válka skončila a zanechala po sobě rozdělené rodiny a v zemi spoustu min. Hrdina filmu bojoval na straně poraženého Jihu, kde se podruhé oženil, zatímco na Severu zanechal manželku se dvěma dětmi. Po válce s druhou manželkou přicházejí do nově osidlované oblasti dřívějších amerických stanovišť plné min. Aby mohl uživit obě rodiny, které má rád a které nyní žijí nedaleko sebe, začne ilegálně sbírat staré železo z opuštěných stanovišť a posléze i vykopávat miny. Pečlivě dramaturgicky vystavěné a profesionálně natočené drama přináší ponor do skličujícího vnitřního světa hlavního hrdiny, jehož psychika se proměňuje v závislosti na každodenním hazardování se životem. (FebioFest 2007) (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (2)

tombac 

všechny recenze uživatele

Zajímavý vietnamský snímek z poválečného období, který ukazuje počátky budování nových vesnic v divokém terénu, kde se to jen hemží minami. Přibližuje nám také nelehkou pozici vesničana Taie, jenž kvůli ukončené válce musí neustále přebíhat mezi dvěmi manželkami, přičemž jedna je sestrou zdejšího severovietnamského důstojníka. Tai se tudíž dostává pod tlak a rozhodne se situaci řešit sbíráním a zneškodňováním min, což se mu záhy stane bezmála nebezpečným koníčkem. Pocit strachu, napětí a zároveň adrenalinu je ve scénách s minami takřka hmatatelný. Film obsahuje i pikantní situace (vrcholem je těhotenství obou manželek). Podle mého rozhodně jeden z lepších filmů z asijské sekce na letošním Febiu. 7/10 ()

tompaulman 

všechny recenze uživatele

Tento film se objevil v několika seznamech nelepších vietnamských filmů. Teď, když jsem k němu konečně našel titulky, chápu proč. 1) Zajímavé téma odstraňování min po konci vietnamské války 2) Normální, přirozené herecké výkony. Jaký krásný kontrast k současným vietnamským filmům plných afektovaného přehrávání 3) Napětí 4) Pohled do tehdejších poměrů ve Vietnamu - vztahy seveřanů a jižanů, obnova venkova, životy bývalých vojáků... Za mě spokojenost. ()

Reklama

Reklama