Reklama

Reklama

Příběhy kocoura Modroočka

(seriál)
  • Československo Z deníku kocoura Modroočka (více)
všechny plakáty
Animovaný / Rodinný
Československo, (1974–1976), 57 min (Minutáž: 10–14 min)

Epizody(5)

Obsahy(1)

Modroočko má jemný kožíšek, velikánské modré oči, dlouhé vlasy a hebký čumáček. Je to vzdělaný kocourek, který si píše deník a bydlí u svého pána, spisovatele. Objevuje svět kolem sebe a vypráví o všech svých dvounohých a čtyřnohých přátelích. Z díry v plotu ho zachrání nový přítel - kocour Bělovous, na dovolené získá další přátele - ježka Šramotu, loveckého psa Fouska a králíka Bílé Pírko. Také se seznámí s kočičkou Kiki a popere se kvůli ní s obrovským zlomyslným kocourem Žluťákem. Modroočko pozná, že už je dospělý, a nakonec mají s Kiki čtyři krásná koťátka. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze uživatele Micione k tomuto seriálu (4)

Já a můj dvojnožec (1974) (E01) 

Kocourkovi se zrána nezdá, že je miska na jídlo prázdná. Zajde se kouknout do pokoje a zjišťuje, že dvojnožec ještě spí a přede hlasitěji než kočka. Takhle to vypadá, když si dvojnožci zvířátko pořídí, a potom se o něj pramálo starají. Ale hlad je nedobrý přítel a nepočká, a tak kocourkovi nezbývá, než aby si sám vyrazil cosi k snědku obstarat. Další z milých a dobrodružných příběhů vlněného kocourka Modroočka. ()

Já a Bleděmodrá (1975) (E03) 

I zvířátka dokážou být hodně žárlivá, a tak se i kocourkovi s hebkým kožíškem přihodí, že na svého pána nepěkně zahlíží, když ten si ponejvíc všímá, leští a hladí svého bleděmodrého čtyřkolového miláčka. „Ach, jak já bych krásně předl, kdyby mě takhle hladil. Ale autobusí mládě ani muk...“ ()

Já a Fousek (1975) (E04) 

Modroočko zachraňuje život Bílému Pírku a tak trochu provokuje Fouska – psa loveckého, když spolu polemizují o svobodě a o tom, kdo víc musí poslouchat svého pána. ()

Já a Kiki (1976) (E05) 

Vzdělaný kocourek Modroočko píšící si deník, bydlící u svého pána - spisovatele a zažívající mnohá dobrodružství. V tomto příběhu kocourek s hebkým kožíškem vítězí nad Žluťákem aby se následně zaláskoval s kočičkou Kiki a měl s ní tolik koťátek, kolik má svých tlapek. Paní Týrlová se svojí další vlněnou pohádkou opět protkanou podmanivým hlasem mistra Karla Högera. ()

Reklama

Reklama