Reklama

Reklama

Co člověk dokáže přežít

(seriál)
  • Česko Speciální výpravy mistra v přežití: Stroudovy legendy (více)
Kanada, 2004, 44 min

Režie:

Les Stroud

Hrají:

Les Stroud
(další profese)

Obsahy(1)

Les Stroud stráví celých sedm dní po různých místech na Zemi. Sám si vše natáčí, nemá žádné vybavení ani žádný doprovod. Předvádí velmi zajímavé způsoby, jak o samotě přežít v přírodě. (CliffLee)

Recenze (10)

ThomasCrown 

všechny recenze uživatele

Bear Grylls je tak trochu zabávač a zbytočne hazarduje so svojim životom. Les Stroud je však človek odhodlaný prežiť v divočine za akýchkoľvek podmienok. Jeho rady sú naozaj užitočné a dokonca už aj zachránili nejaký ten život. Kto by chcel sledovať nejaké skutočné real life situácie a postupy, ktoré by mu raz mali zachrániť život, Survivorman je určený práve pre neho. ()

Petike 

všechny recenze uživatele

Skromný a vtipný Kanaďan, napoly Paľo Barabáš, napoly Robinson. Nehrá sa v divočine na mača ani na holdovača extrémnych športov, správa sa ako hociktorý rozumný človek stratený v nehostinnom prostredí, zúročuje svoje poznatky z filmáriny aj prežitia v divočine. Les Stroud je v tomto žánri neprekonaný priekopník. Všetci ostatní ho len zbožne napodobňujú. Ale majstra tak skoro nikto neprekoná. P.S. Stroud oficiálne vlastní práva na epizódy odvysielané pred rokmi v televízii, a môžete si ich legálne pozrieť na jeho oficiálnom videokanáli. //// Zaujímavé komentáre: Terva, bloodvomit, ThomasCrown ()

Reklama

JARDAHONDA 

všechny recenze uživatele

Les Stroud je extrémista a dobrodruh v jedné osobě. Obdivuji lidi, kteří jsou schopni přežít v přírodě jen s opravdu málem, postarat se o sebe v extrémních podmínkách a navíc vše v reálu.. Kdyby se jednou tento systém zhroutil " tím nechci být válečný štváč " , tak Les Stroud bude patřit mezi první, kteří budou v naprostém klidu a s čistou hlavou začne kdekoliv jinde. Smekám klobouk a hodnotím = 100% ()

Vanshua 

všechny recenze uživatele

Pro mě osobně mnohem zajímavejší pořad o přežití než Man vs. Wild, kde jde hlavně o napětí a situace, které ho přinášejí jsou vyhledávány, podkreslovány náladotvornou hudbou a v poslední sérii mi přijde, že snad i spouštěny a schválně vyhrocovány. Myslím si, že naučnej prvek už jde doopravdy hodně stranou a Man vs. Wild je jen dobrodružnej pořad zasazenej do atraktivních lokací, tomu by odpovídaly i upoutávky na poslední sérii, které běžely nedávo na Discovery... Taky mě fascinuje, jak se zde pořád trvá na omezeném základním vybavení jako je nůž, křesadlo a čutora, když v pořadu prostě nejde o souvislé přežití a využívání toho, co je k dispozici, ale podle mě o divácky atraktivní pobyt v nejrůznějších lokacích. Survivorman je trochu jinde. Pravidla jsou daná a cizí pomoc vždy otevřeně přiznaná, pokud k ní dojde. To, že Les všechno sám točí, také znamená, že se nepouští do žádných opičáren jako Bear a pořad je o to naučnější. Nelpí se na omezeném základním vybavení, na tom jsou ostatně postaveny i výchozí situace pro jednotlivé epizody, a nedostavuje se tak pocit, že jsou si epizody až příliš podobně s opakujícími se typy jednotlivých prostředí. Tohle pojetí mi jednoduše přijde mnohem lepší. Taky si myslím, že o lecčems hodně vypovídá, že oficiální díl ze zákulisí natáčení přišel u Survivormana ihned po první i druhé sérii a u Man vs. Wild až na konci té poslední. ()

bloodvomit 

všechny recenze uživatele

Absolutní špička! Les Stroud - filmař, hudebník a specialista na přežití ukazuje dokumentárním způsobem jak je možné přežít v divočině všech možných druhů a teplotních pásem (Aljaška, džungle, pouště). Každá epizoda je formována jako realistická situace, která může z nenadání nastat a Les ukazuje a vysvětluje jak postupovat, aby člověk přežil a dostal se do civilizace. Každá epizoda je dlouhá jeden týden a přináší hroznou spoustu zajímavých a užitečných informací. Les je navíc v divočině sám a tahá cca 25kg kamerového vybavení a tvrdí, že samotné filmování - záznam z přežívání zabírá cca 60% času (lze si tak trochu představit jak moc musí přežívání fakt, že ho musí ještě natáčet z různých úhlů a několika kamerami komplikovat). Maximální hodnocení, rozhodně! ()

Galerie (38)

Zajímavosti (5)

  • Podľa internetovej stránky programu, bola každá lokalita vyhľadávaná a plánovaná hlavným predstaviteľom Lesom Stroudom a jeho tímom, ktorí sa poradili s odborníkmi na prežitie a domorodcami z každej oblasti. (Scraffy)
  • Počas nahrávania každej epizódy je Les Stroud sám a sám prevádzkuje všetky kamery, zatiaľ čo jeho podporný tím ho sleduje z diaľky. Je vybavený iba svojim oblečením, kamerovým vybavením, harmonikou, multifunkčným nástrojom a často "každodennými položkami," ktoré sú relevantné pre konkrétnu situáciu prežitia alebo miestne prostredie. (Scraffy)
  • Z bezpečnostných dôvodov Les Stroud nesie núdzový satelitný telefón a zvyčajne má denný rádiový kontakt s podpornou posádkou, ktorá je vždy v záchrannej oblasti. Stroud však uviedol, že jeho tiesňový telefón niekoľkokrát nefungoval, takže bol úplne sám. (Scraffy)

Reklama

Reklama