Reklama

Reklama

Nutné k přežití

(pořad)
  • Česko Boj o přežití (více)
Trailer

Série(7) / Epizody(67)

Obsahy(1)

Bývalý elitní voják Bear Grylls bude vaším průvodcem divočinou. Ukáže vám, jak přežít na těch nejvíce nehostinných místech naší planety. To všechno bez pořádné výbavy, jídla i pití. Půjde mu při tom o život... Zkušený dobrodruh a expert na přežití v divočině Bear Grylls cestuje po světě a na nejméně pohostinných místech naší planety se zas a znovu pouští do tuhého souboje člověka s nespoutanou přírodou. To, co by jiné spolehlivě zabilo, je pro něj příležitost vychutnat si natáčení napínavého televizního průvodce extrémního cestovatele. Bear Grylls sloužil ve speciálních jednotkách britské armády a má za sebou zvláštní výcvik přežití v nejtěžších podmínkách. V první várce epizod se mimo jiné ocitá uprostřed ničeho v kanadské části Skalnatých hor, na poušti Moab v Utahu, v nitru deštného pralesa na Kostarice, na ostrých hřebenech aljašských hor, na vyprahlých pláních Sierra Nevady nebo ve sluncem spalované africké savaně a vyzbrojen jen naprostými nezbytnosti k přežití si musí najít cestu zpátky do civilizace. (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (411)

StrYke odpad!

všechny recenze uživatele

Co se vám všem na tomhle líbí? Sice je to zábavný seriál, ale u mně to celé sráží stále nenažraný Bear Grylls, který uvažuje o sežrání každého zvířete, které uvidí (a to doslova). Prostě zbytečnost, ve které ještě zbytečněji umírají desítky zvířat jen proto, že si nějakej vůl zamanul natočit seriál, a krom toho občas nedokáže ani to zvíře zabít a začne ho žrát zaživa.. Například jako raka, kterého vyloví z bahna, ukousne mu zadeček a potom ho hodí zpátky, a Gryllsova poznámka "Chutná to jako močál" potom dokáže nasrat ještě víc. Jinak by to ale byl docela dobrý a hlavně zajímavý seriál, docela zábavný - nebo spíše nenudící. Prostředí a atmosféra nemá chybu a některé okamžiky jsou úchvatné a občas (těsně před tim než pan žrout nějaké zvíře zabije a sežere) se i dozvím něco nového a zajímavého - i když se to moc často nestává. Ale bohužel mi celý prožitek kazí ta "genocida", takže nemůžu reagovat nijak jinak než Odpadem!... A tak trochu doufám, aby Gryllse něco uštklo a on se poučil. ()

LihO 

všechny recenze uživatele

Často je to len hrané, naschvál mu tam dajú nejaké zvieratá, živé alebo mŕtve, aby mohol ukázať čo všetko sa dá zjesť a čo všetko sa dá na niečo použiť. Niektoré diely sú brutálne nechutné a aj keby mi išlo o život, asi by som nedokázal zjesť to čo on, na to treba fakt silný žalúdok. Pred tým chlapom treba mať fakt rešpekt. ()

Reklama

Naslund 

všechny recenze uživatele

Hmm, na první pohled to vypadá jako velmi poučný dokument ve velmi zábavné podobě. Jenže je to hold nebezpečný materiál a proto to hodnocení. Když pominu, že má od začátku vybavení, které by člověk v takových situacích určitě neměl, a nachází věci, které by se na takových místech nemuseli nalézat, tak prostě dává takové rady, které by mohly znamenat vaši smrt. Tak například vaření masa v oblasti plné šelem, pití moči proti dehydrataci, utíkání před medvědem, skákání z výšky do řeky, kterou nezná, skákání na lávovou kru. Takovéhle činy nejsou nutné k přežití, ale nutné k umírání. Nejzábavnější mi přijde procházení rozborů toho, co říká. No ale formu to má dobrou... teda až na řeči na způsob: "Oheň je dobrý. Oheň potřebujete k přežití. Oheň je esence k lidskému životu, ale bacha, když do něj strčíte ruku, tak to pálí. A věděli jste, že oheň zabije ročně deset miliard lidí? ". ()

O.Peta 

všechny recenze uživatele

Jo tak tohle já můžu. Pořady, dokumenty i filmy o přežití v přírodě a poznávání různých koutů světa prostě žeru. Provedení, kdy se Bear Grylls vžije do role ztraceného turisty, je výborné. Škoda toho, že jsou některé situace, podle informací v zajímavostech naaranžované. Na druhou stranu o to víc znalostí divák získá. Doporučoval bych na základních školách vyměnit hodinu zeměpisu za hodinu tohoto pořadu. 90% ()

Dixxx 

všechny recenze uživatele

jist jeste nestravene jablko z vykalu medveda nebo si dat larvicku, coz takhle si po vydatnych jaccich jatrach dat i jeho oko, ktere je xkrat vyzivnejsi nez steak!! proc si na sibiri v minus triceti nepreplavat reku nahej a vsem ukazat jak se zachovat, kdyby nedebojze se nekdo v tyhle situaci ocitnul. jako Bear nevidim spatnej duvod si pres noc lehnout do vykuchanyho velblouda na pousti nebo si sebou tahat hadi kuzi plnou moci!! Pokazdy kdyz vidim jeho dil, tak me vzdy necim hrozive "rozstipe", priznam se, ze obcas je mi soufl, ale obdiv ten SAS vycvicenej dobrodruh ma u me velikej!! jak by rek Bear - JUST EAT IT!!!!!! ()

Galerie (65)

Zajímavosti (26)

  • Bear Grylls je alergický na žihadlá. (ČSFD)
  • Pred každou epizódou sa v danej oblasti robí prieskum a následne Grylls dva dni vypracúva stratégiu ako prežiť. Grylls sám povedal, že pozná 80% toho, čo sa stane vopred. (Greenpeacak)
  • V roku 2008 vydal Grylls v spolupráci Discovery knihu, ktorá obsahuje tipy ako prežiť. (Greenpeacak)

Reklama

Reklama