Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nejvýznamnější a také nejzáhadnější otázky ze světa vědy, umění a společenského života, které jsou dodnes zahaleny řadou tajemství.
Epizody:
1. Tajemná řeč katedrál
2. Tajemství automatické kresby
3. UFO - Projekt Odhalení
4. Golem
5. Tajné zbraně Třetí říše
6. Neznámý Staroměstský orloj
7. Kruhy v obilí
8. Tajemství kamenných koulí
9. Experiment Filadelfia
10. Osudové kopí a Adolf Hitler
11. Záhada ztraceného rukopisu
12. Tunguzský meteorit a Pán blesků (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (52)

Santek odpad!

všechny recenze uživatele

Podle toho co se v tom pořadu probírá, bych řekl že moderátor je nastrčený pobočník samotného ďábla. Jeho úkolem na tomto pozemském světě je šířit nepravdy a hanit památku významných osobností a události doby dávno minulé. Na základě těchto nepravd (vydávajících se za pravdy) může divák například nabýt dojmu, že svatá Anežka byla kacířka a čarodějnice, že Karel IV byl mimozemšťan. No to sice přeháním, ale tenhle pořad k tomu spěje. Nedá se na to dívat. Chybí tam už jen "Vesmírní lidé" a nějaký svědek Jehovův. Nezbývá než si povzdychnou>> Bóže, co je tohle za koninu..... ()

PAGE 

všechny recenze uživatele

Mě vždycky fascinovali tady ti hlasatelé pravdy, kteří všechno ví, všude byli, od všeho mají klíče a rozdávají přiblblé ceny těm, kteří mají jiný názor. Přitom, aby mohli ta svá moudra hlásat, musí se slučovat do jakýchsi pochybných spolků, asi aby je bylo více slyšet a navíc jim všechno musí poradit Grygar, protože sami by nic kloudného nevyplodili. Už kvůli nim se na tyhle dokumenty budu dívat, protože na rozdíl od těch jejich nejsou alespoň nudné. Navíc autoři dokumentu si nikde, na rozdíl od spolků, jako je sifilos a jejich hlásných trubek jakou je místní Šukjektiv, nenárokují patent na pravdu. ()

Reklama

WolfIssen

všechny recenze uživatele

Viděl jsem díl Tajné zbraně Třetí říše, který je jako jediný volně ke shlédnutí na youtube. Pokud se ovšem kdokoli o tuto problematiku zajímá, tak se v těch 25 minutách nedozví absolutně nic nového. Překvapilo mě, že taková kapacita, jako je Miloš Jesenský, se nechal do tak obyčejného dokumentu ukecat. ()

Dadel odpad!

všechny recenze uživatele

Jednu hvězdičku by si to za občasné vtipné momenty možná zasloužilo, ale zde je třeba být nekompromisní. Třeba jsem dosud netušil, že Tesla prováděl i po své smrti pokusy s teleportováním bitevních křižníků (a úspěšné!). Ale třeba to nebyl Tesla, ale jeho klon, Tesla přece vynalezl klonovací stroj, jak nám ukázal film Dokonalý trik. Výstižně to shrnuje jeden komentář, který jsem četl v novinách: "Největší záhadou je, jak se tento cimrmanologicky laděný pořad, ovšem bohužel bez Cimrmana a bez vtipu, na veřejnoprávní obrazovku dostal." - doufám, že se této záhadě bude jeden díl věnovat. Jinak vše podstatné už řekl Subjektiv a já ho podepisuji. Otázka na závěr: Co se stane, když pověsíme železné závaží nad hlavu Hynka Chmelaře? (odpovědi do pošty) ()

bagger95 odpad!

všechny recenze uživatele

Experiment Filadelfia: Jak Nikola Tesla vědce před provedením testu varoval, když byl už několik měsíců po smrti? Nebyla vlastně Teslova smrt jen kamufláží, aby po něm nešly německé tajné služby a nesnažily se ho přetáhnout na svou stranu, kdyby se experiment povedl? Asi nenajdu vhodný vulgarismus, kterým by šel tenhle pořad označit. ()

Zajímavosti (1)

  • Cyklus České televize Detektor byl pozastaven na základě "vážných programových důvodů". Po celou dobu vysílání tohoto pořadu se o to snažila AV ČR v čele se spolkem Sisyfos (Jiří Grygar) zastavit vysílání. To se nakonec podařilo. (Lordkolol)

Reklama

Reklama