foto

Petr Vachler

  • nar. 29.1.1966 (53 let)
    Strakonice, Československo

Biografie

Petr Vachler (1966, Strakonice) absolvoval Pedagogickou fakultu UK a poté studoval na pražské FAMU. Počátkem 90. let založil nezávislou produkční filmovou společnost VAC, zpočátku zaměřenou na výrobu reklamních spotů a videoklipů. Zde vznikla i řada úspěšných televizních pořadů, na nichž se podílel jako autor, kameraman, režisér a producent. Vybudoval projekt Český lev, anketu odborníků, která každoročně odměňuje nejúspěšnější domácí hrané filmy, a obdobnou anketu pro televizní programy Elsa. Aktivně se podílel na založení České filmové a televizní akademie, v jejímž čele stojí jako výkonný ředitel. Snímek Doblba! (2005) je jeho celovečerní hraný debut.

MFF Karlovy Vary

Režijní filmografie

Filmy

2005 Doblba!

Dokumentární

2018 Tajemství a smysl života
Česká cena za architekturu 2017 (TV film)

TV pořady

2013 Nominační večer Českého lva 2013 (TV pořad)
Český lev 2012 (TV pořad)
2012 Český lev 2011 (TV pořad)
2011 Český lev 2010 (TV pořad)
2010 Elsa 2010 (TV pořad)
Rozmarná léta českého filmu (TV pořad)
Český lev 2009 (TV pořad)
2009 Český lev 2008 (TV pořad)
2008 Detektor (TV pořad)
Český lev 2007 (TV pořad)
2007 Český lev 2006 (TV pořad)
2006 Český lev 2005 (TV pořad)
2004 Český lev 2003 (TV pořad)
2003 Český lev 2002 (TV pořad)
2002 Tváře českého filmu (TV pořad)
Český lev 2001 (TV pořad)
2001 Český lev 2000 (TV pořad)
2000 Český lev 1999 (TV pořad)
1999 Český lev 1998 (TV pořad)
1998 Český lev 1997 (TV pořad)
1997 Vsaďte se! (TV pořad)
Český lev 1996 (TV pořad)
1996 Český lev 1995 (TV pořad)
1995 Český lev 1994 (TV pořad)
1994 Videománie (TV pořad)
Český lev 1993 (TV pořad)
1993 Kinobox (TV pořad)

Scenáristická filmografie

Filmy

2005 Doblba!

TV seriály

1991 Velmi uvěřitelné příběhy (TV seriál)
Boží mlýny (E05)

Dokumentární

2018 Tajemství a smysl života

TV pořady

2013 Český lev 2012 (TV pořad)
2010 Elsa 2010 (TV pořad)
2008 Detektor (TV pořad)

Producentská filmografie

Herecká filmografie

Filmy

1987 Proč?

Host

TV pořady

2014 Lucie - Retrovideo (TV pořad)
2013 Český lev 2012 (TV pořad)
2010 Hyde Park (TV pořad)
Český lev 2009 (TV pořad)
2008 Hvězdný reportér (TV pořad)
Intimní zpověď (TV pořad)
2006 Před půlnocí (TV pořad)
Čétéčko (TV pořad)
2004 Uvolněte se, prosím (TV pořad)
1999 Banánové rybičky (TV pořad)
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace