Reklama

Reklama

Olympiáda

(seriál)
Česko / Řecko / Slovensko, 2004, 13x25 min

Obsahy(1)

Třináctidílný dokumentární seriál Olympiáda s podtitulem ... potřetí do téže řeky... vznikl v koprodukci České republiky, Řecka a Slovenska. Na Febiofestu uvidí diváci tři půlhodinové epizody - čtvrtý díl Doping, skvrna olympionismu, pátý díl Ekecheiriá, svatý mír a šestý díl Idol, rivalita, láska a přátelství. Nejprve si připomeneme, jak se proměnil olympijský sport používáním dopingu a kde jsou kořeny tohoto problému. Dále se podíváme na vztah olympijského hnutí a politiky - v antice byl po dobu olympiády vyhlašován stav příměří, neužívání zbraní po dobu příprav, trvání i zpátečních cest ze slavností. Na závěr se zaměříme na vztahy mezi sportovními legendami minulosti i současnosti - např. na obdiv Carla Lewise k Jessemu Owensovi a na přátelství Emila Zátopka s jeho celoživotním soupeřem Alainem Mimounem. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (2)

Master19 

všechny recenze uživatele

Subtilní dokument, založený téměř výhradně na vyprávění olympioniků (povětšinou českých) a organizátorů (povětšinou řeckých). Se tam se mihne nějaký archivní záběr, ale pak už zase vzpomíná některých z našich zasloužilých sportovců. Vše je jednoduché, ale docela dobře se to poslouchá... ()

Oyer 

všechny recenze uživatele

Dost tomu chybí, myslím si že je to celé vzaté za špatný konec. Určitě se nejedná o dokument, který by tak nějak uceleně pojednával o jednotlivých "dílech" Olympijských her. Přestože každá olympiáda má to samé - emoce, štěstí, talent, smutek a tisíce dalších vlastností, každá je jiná, jiná atmosféra, jiný náboj. To mi tu trochu chybí... ()

Reklama

Galerie (5)

Reklama

Reklama