Reklama

Reklama

The Lost Spider Pit Sequence

všechny plakáty
Krátkometrážní / Horor / Sci-Fi / Thriller
Nový Zéland, 2005, 6 min

Obsahy(1)

V roce 1933 byli Merian C. Cooper a Ernest B. Schoedsack donuceni cenzory ze svého King Konga vystřihnout násilnou scénu, ve které jsou námořníci shozeni do jámy, napadeni a sežráni obřím hmyzem. Kompletně natočená, složitou animaci obsahující scéna se za léta stala legendou, ač ji téměř nikdo neviděl. U příležitosti remaku z roku 2005 režisér (a velký fanoušek originálu) Peter Jackson se svým týmem scénu za použití několika dochovaných fotografií a dobového vybavení znovu natočili tak, jak mohla vypadat v roce 1933. (Němi)

(více)

Recenze (31)

Estrellita 

všechny recenze uživatele

Pokud vypadal původní King Kong efektově opravdu takhle, asi bych se smála po celou dobu filmu - a to rozhodně ne pobavením plynoucím z příběhu. Jenže to je prostě tím, že nerada zohledňuju dobu vzniku a trikové možnosti. Tohle třeba vzniklo v třetím tisíciletí a připadá mi to stejně směšné jako záběry z původního Krále Konga z roku 1933 - což byl s největší pravděpodobností účel... a to se ocenit musí. 47% ()

Nach 

všechny recenze uživatele

Na to, že jde o reebotovanou verzi v roce 2005 jde skutečně o výkon, na kterém bych uvěřil že vznikl roku 1933. Rozhodně tvůrce chválím, že se pokusili zpět přenést jednu z chloub staré éry filmu. Z mého pohledu alespoň takto tedy smekám klobouk a klaním se jak tvůrcům původním, tak současným, že si dali tu práci a přinesli nám minimálně představu toho o jak kvalitní scénu diváci v roce 1933 přišli. 75% ()

Reklama

Zombiepod 

všechny recenze uživatele

Uveriteľne a dobovým štýlom nakrútená "neexistujúca" snímka, ktorá mohla v tridsiatych rokoch minulého storočia urobiť King Konga ešte legendárnejším a divokejším snímkom, akým vo svojich rokoch bol. Dnes nám snímka taká hnusná a násilná, ako vtedy producenti pôvodného filmu tvrdili, už dávno nepríde, avšak Jacksonova pocta a hravosť je tu cítiť, a vzhľadom na rekonštrukciu vizuálneho štýlu si divák ľahko scénu predstaví vkliesnenú práve v pôvodnom filme o King Kongovi. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Velmi intenzivní a vzrušující scénka, která by ze starého King Konga mohla udělat kontroverznější, ale díky tomu ještě důležitější snímek filmové historie. Nejprve sledujeme útěk a v prvních vteřinách i zdánlivě úspěšnou obranu lidí proti nestvůrám, diváku se dostává naděje, ale ta je v zápětí rozmetána, kdy scéna dostává realistických a naturalistických rozměrů a silnější predátoři vítězí. I s absencí rudé krve je to velmi brutální a působivé. 8/10 ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Peter Jackson si se svým vysněným projektem pohrál opravdu do nejmenších detailů. Tohle je důkaz, protože CGI a několik herců ze současnosti dokáži připomenout klenot z roku 1933, který nemohl kvůli cenzuře být uveden. Jeho dnešní převedení je moc hezké, dobové do detailů a vše působí jako fanouškovský drobek od Jacksona pro všechny milovníky originálu. Bohužel ve výsledku jsem byl více nadšen například z tohoto trochu delšího pokusu připomínající 30. léta s mnohem lepší atmosférou... ()

Reklama

Reklama