Reklama

Reklama

V jednom ohni

  • USA Fireproof
všechny plakáty
Trailer

Caleb Holt zachraňuje jako hasič ostatní lidi, ale vlastní manželství se mu rozpadá. Když už stojí na prahu rozvodu, otec ho požádá, aby vyzkoušel čtyřicetidenní experiment na záchranu manželství. Jenže aby uspěl, musí nejprve vyřešit svůj vztah k Bohu.  Hrdinou romantického dramatu s náboženským podtextem je kapitán Caleb Holt (Kirk Cameron), odvážný požárník, který neváhá riskovat svůj život pro záchranu ostatních. Své manželství s Catherinou (Erin Bethea) však zřejmě zachránit nedokáže. Po sedmi letech se dvojice ocitla na pokraji rozvodu, a když už se zdá, že rozchodu nemůže nic zabránit, vloží se mezi ně Calebův otec John (Harris Malcolm). Požádá syna, aby ještě vyzkoušel čtyřicetidenní experiment, v němž se bude snažit proniknout k srdci své ženy. Caleb se zpočátku nesetkává s úspěchem, ale nakonec pochopí, že nejprve si musí dát do pořádku svůj vztah k Bohu, aby pak mohl zachránit své manželství. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (94)

dobytek odpad!

všechny recenze uživatele

Jednomu hasičovi se začne hroutit manželství a jeho stará se s nim chce rozvádět. Hasič má ovšem fotra náboženskýho fanatika, kterej mu vysvětlí, že když začne věřit v boha, tak mu to manželství zachrání. Nejlepší je, že mu nakonec stará všechno odpustí, protože pro její ochrnutou matku koupil kryplkáru za 24 tisíc dolarů. Takže žádnej bůh, ale prachy :-) Jinak mě velmi zaujali ty hasiči ve filmu. Skoro všichni jsou neskutečně obézní a sotva se hejbou a k autonehodě posílaj žebřík :-) ()

Marina111 

všechny recenze uživatele

Konečne kresťanský film v tom najrýdzejšom slova zmysle. Alex Kendrick so svojím tímom dokázali, že točiť katolícke filmy neznamená stále dookola sfilmovávať Bibliu. Príbeh záchrany jedného manželstva sa síce nezaobišiel ani v tomto prípade bez niekoľkých naozaj nadbytočných scén a priveľmi sentimentálnych momentov, no účel svätí prostriedky - a keďže sama poznám mnohých, ktorým film pomohol (ak už nie v riešení vlastného vzťahu, tak aspoň v sformovaní svetonázoru), nemôžem inak, ako prižmúriť obe oči a napriek vlastnej averzii voči severoamerickému poňatiu viery skonštatovať, že takýto film na trhu skutočne chýbal. P.S : Podľa filmu vznikla aj kniha DAR LÁSKY, v ktorej sú podrobne rozpísané všetky kroky v jednotlivých dňoch. ()

Reklama

jjpkohoutek 

všechny recenze uživatele

Na pozadí standardního schématu nefungujícího manželství, které je nakonec zachráněno, stojí rada, jak z toho ven. Film docela neotřele dělá reklamu knize, ale předně ukazuje, že i "ztracené" se dá zachránit. Chce to jen skutečně milovat a něco tomu obětovat. Jen Bůh je do filmu trochu uměle včleněn, až to může působit trochu rušivě, tak navíc. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Úryvek z filmu: OSOBA A: ´´Rád bych si s tebou promluvil, o tvé víře´´____OSOBA B: ´´mé víře?´´____A: ´´ano´´_____B: ´´co je s ní?´´_____A: ´´no, věřím´´_____B: ´´ty věříš?´´_____A: ´´ano, věřím´´_____B: ´´vážně věříš? protože nemůžeš věřit napůl a myslet si, že věříš!´´_____A: ´´opravdu věřím´´_____B: ´´supeer, nemůžu tomu uvěřit, teď jsi můj bratr, od jiné matky, ale máme stejného otce´´_____A: ´´cože???´´..........:-)............Každému ateistovi doporučuji na pobavení. Ale k samotnému filmu: dramatické scény jsou natočeny výborně a hudba si zaslouží jenom superlativy. Pro romantiky je tu i hezký emotivní konec, ale pořád je to film plný paradoxů a věřte mi, že se jich tam dá napočítat docela hodně, ale nechci tu spoilovat, jen se koukněte sami. Hodit tenhle film do odpadu mi přijde příliš laciné, stejně jako nemůžu přehlížet jeho naivitu, kýčovitost a to, že film moralizuje prostřednictvím náboženství, přitom na to, abych se choval hezky k druhým lidem, naslouchal jim a odpouštěl, nepotřebuju žádný Boha, ale slušné vychování. 60% ()

mil@n.fanatik 

všechny recenze uživatele

Pěkný flim, s koncem, co se dal očékavat od začátku filmu, ale pro mě ve filmu je jedno velké proč.. Proč Caleb, jak obdržel knížku 40-ti dní od otce na usmíření vztahu (manželství) po nějakých 7 dnech, kdy viděl jak mu manželka řekla, že vše pěkné a milé pro ní dělá jen a jen pro peníze, tak proč místo věty na manželku: to si fakt myslíš? raději něřekl, miláčku, nedělám to pro peníze, ale čistě z lásky k tobě a chci, aby bylo vše jak předtím krásné, ale bez měho sobectví a egoismu, slibuju, že se zlepším, miluju tě, promiň.... Proč? V době, kdy už se o zachranění manželství nadmíru snažil, tak přece neřeknu jen (urážlivě) to si fakt myslíš, ale vše co v sobě cítil, že dělá ji oznámil a ne jen urážlivě odpověděl, bez snahy něco spravit... V době, kdy ji chtěl moc zpět a dělal proto vše by nervy na to určitě měl. Tak samo na začátku, když už se pustil do celé te hry pro manželku stačilo přijít a říct: miláčku, vím, že jsem byl sobecký, vím že jsem dělal chyby, ale zlepším se a odpusť. Odpověd by dle měho dostal kladnou a takovou, jakou by si přál... Ano po prvních dnech na to ještě neměl, jí říct, že je sobecký a že on má chybu, ale že to po 10 dnech najdenou cítil, bez něčí rady, (ta už byla před "knížečkou 40-ti dní" ) že chyba je v něm... Knížka mu to neřekla a náboženství a víra, ta byla až někdy kolem 20 dne, soudím.. Leč si přiznat, že vše bylo preférováno, k průběhu dění a významu filmů, a tak něco nedává logiku a "lidskost". Ale myslím si, že ne jen mě tohle napadlo a bylo to lehce přečitelné a nedávalo, jak jsem psal logiku postupu usmiřování ve vztahu, jak v našem reálném životě... -Ještě musím poukázat na velmi vtipnou scénku, jak Caleb se svým kámošem z práce, si dávají 2 čili omáčky, jako test, kdo dříve (a jestli vůbec) ji vypije. Caleb to zahrál perfektně jako herec, že dělal, jak čili omáčka pálí, a přitom to byl prostý kečup. Jeho kámoš si mohl s pravou čili omáčkou výpálit a zhořet pusu... Ano zhořet, vím, o čem mluvím, nedávno jsem si od bráchy sám od sebe zkusil sníst čili papričku a půl hoďky mi hořela pusa a bez mlíka bych asi nepřežil, síla!! Nedoporučuji:-) Celkové hodnocení filmu, leč jednoduché, velmi příjemné a zábavné dávám 4* ()

Galerie (13)

Zajímavosti (3)

  • Vzhledem k tomu, že je Kirk Cameron zapálený křesťan, v závěrečné scéně, kde líbá svou filmovou manželku, zaskakovala za herečku Cameronova skutečná žena. Pár je v daném okamžiku zabírán z dálky. (jarvis)
  • Alex Kendrick film napsal, režíroval, produkoval a navíc si i zahrál jednu z hlavních rolí. (Amper01)
  • Knihu, o kterou se celý film opírá, v roce 2008 pod názvem „Výzva lásky“ vydali režisér Alex Kendrick a jeho bratr Stephen Kendrick. (KrestanFilms)

Reklama

Reklama