Reklama

Reklama

Podivuhodní živočichové

(seriál)

Obsahy(1)

Máme z nich hrůzu, ale pro vědce jsou švábi vynikajícím zdrojem nápadů a inspirací. Jsou to živočichové, ze kterých mají mnozí přímo hrůzu. Mnohde jsou veřejný nepřítel číslo jedna. Švábům jsme v našich obydlích vytvořili doslova ideální prostředí. Našli jste švába? Hlavně nepanikařte! Pro vědce jsou ale švábi vynikajícím zdrojem nápadů a inspirovali už řadu překvapujících objevů. Dokáží spoustu věcí, které chceme, aby zvládli roboti. Vědci dlouhá desetiletí studují jejich překvapivé vlastnosti. A co my ostatní? Není náhodou chyba, že máme o švábech tak špatné mínění? (Česká televize)

(více)

Recenze (2)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Tohle nejsou ta pestrobarevná "uoztomilá zvížátka", nýbrž neoblíbené potvory, jejichž existence může mít nečekaně praktický význam pro život člověka. Přes tento svěží pohled na švábíčky, medúzky, červíčky a potkánky, navrhuju využívat jejich blahodárného potenciálu výhradně v laboratorním prostředí. ()

Webb 

všechny recenze uživatele

Celkem zajímavý dokument u kterého jsem zatím viděl jenom díl o medúzách, kde jsem se dozvěděl spoustu věcí. Zkoumání mnoha druhů medúz a jejich jedu, umělá výroba jedu a následně protijedu. Pozorování masy medúz u kterých zjistily mnoho neznámých druhů. Hledání polypů, využití kolagenů z medúz do lékařského průmyslu. Speciální medúza, která je schopna obrátit svůj život zpět na polypa. "Nezmar", který je schopný rychle svoje buňky regenerovat do 72 hodin a z rožříznutých částí doroste nový "Nezmar". Medúzy, které jsou schopné samy produkovat (vydávat) světlo G.F.P viděné jen ultrafialovým světlem. ()

Reklama

Galerie (1)

Reklama

Reklama