Reklama

Reklama

Letečtí stíhači v boji

(seriál)

Obsahy(1)

Dokumentární seriál Letecké souboje se zabývá tematikou vojenského letectví a přináší historické rekonstrukce vzdušných soubojů, které se odehrály za první a druhé světové války, Korejské války, války ve Vietnamu i v menších konfliktech, například ve válce v Zálivu či v Šestidenní válce. Bývalí bojoví piloti se v pořadu podělí o své zkušenosti ze skutečných leteckých soubojů, kterých se zúčastnili a počítačové animace poskytnou divákovi lepší představu o tom, jaké to je být účastníkem vzdušného boje. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (115)

yntelygent 

všechny recenze uživatele

Jednu hvezdu za pekne vyvedene niektore animacie....inak neobjektivny,jednostranny az propagandisticky blabol plny prekrutenych faktov a udajov vytrhnutych z historickeho kontextu....keby som si hned na zaciatku pozrel krajinu v ktorej to natocili bol by som aspon pripraveny na tu blbost.....takto som si par dielov musel odtrpiet a dobre sa pobavit na americkom vyklade leteckych subojov ...Zaujimalo by ma,kto zostrelil tie stovky americkych lietadiel,ked v tychto filmovych subojoch vzdy vyhral Sabre,nech by proti nemu islo aj sto MiG ov....jednostranne natocena propagandisticka sracka. ()

Bobek27 

všechny recenze uživatele

Válečná historie mě velice zajímá, avšak letecká ne tolik. Ovšem tenhle dokument je naprosto skvělý!!! Grafika a vybarvení soubojů je vynikající. Pro ty co si v letectví libují můžu jen doporučit. To jak tady někdo protestuje kvůli podání tohoto dokumentu jako faktu je pouze směšné a je vidět, že dotyční o historii nic nevědí. ()

Reklama

Wenca888 

všechny recenze uživatele

Většina informacích podaných piloty je pravděpodobně přibarvené o jejich představy. Těžko říct, zda piloti mají za války čas sledovat až takové detaily jako naštvaný výraz v obličeji pilota letícího vedle společně s hrozící pěstí. Nechci snižovat jejich odvahu, sám bych si v takové situaci cvrnknul do trikotu, ale jejich komentáře vyznívají často nevěrohodně. Jinak grafika dobrá... ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Naprosto skvělý seriál, který při vhodném dávkování dílů snad ani nemůže začít nudit. Leckdy neuvěřitelné historky ve spojení s dokonalou animací, k tomu bezchybný komentář osvědčeného Alfreda Strejčka. Moje nejoblíbenější díly se věnují legendárnímu Robinu Oldsovi (hned první část první řady), černošským letcům z Tuskegee, pilotům bombardérů, boji v nízké výšce, honu na Bismarck, prvoválečným soubojům dvoj a trojplošníků a také "tajným" zbraním - hlavně mému oblíbenému Me-163. Vydejte to už někdo na DVD! ()

Toyotomi 

všechny recenze uživatele

Pohádka o tom, jak stateční Američané bojují proti zlým Japoncům, komunistům, Arabům a v boji neutrpí nikdy žádné ztráty. Pokaždé po přistání si nasadí černé brýle, zapálí doutníček a jdou na skleničku do nedalekého baru... No dobrá teď vážně: Horší "dokument" jsem snad neviděl - úmyslné zatajování a popírání historických faktů, naprosto nekorektní vyjadřování (prý, že je Barma na dohled z japonských ostrovů... to se nedá akceptovat ani jako sarkasmus) a k tomu ten všudypřítomný a iritující americký patriotismus. Jsem zvyklí na promakané dokumenty BBC, takže tohle považuji za odpudivý blivajz... Alespoň, že ty animace a modely letadel vypadaly docela k světu - což je taky jediný důvod, proč tomuhle debaklu nedávám "odpad." ()

Galerie (11)

Zajímavosti (1)

  • K seriálu byla vytvořena i počítačová hra s názvem "Dogfights: The Game", jejíž obsah je se seriálem úzce spjat. (Terva)

Reklama

Reklama