Reklama

Reklama

Letečtí stíhači v boji

(seriál)

Obsahy(1)

Dokumentární seriál Letecké souboje se zabývá tematikou vojenského letectví a přináší historické rekonstrukce vzdušných soubojů, které se odehrály za první a druhé světové války, Korejské války, války ve Vietnamu i v menších konfliktech, například ve válce v Zálivu či v Šestidenní válce. Bývalí bojoví piloti se v pořadu podělí o své zkušenosti ze skutečných leteckých soubojů, kterých se zúčastnili a počítačové animace poskytnou divákovi lepší představu o tom, jaké to je být účastníkem vzdušného boje. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (115)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Vynikající animace, znázornění manévrů, po všech stránkách prezentace letounů (alespoň pro laika jako jsem já) skvělá podívaná. K uvedenému ale přistupuje těžká jednostrannost komentářů k probíhajícím akcím, povětšinou zajištěná pamětníky oněch soubojů, kteří mají (do jisté míry pochopitelnou, vzhledem k tomu, že jim šlo krk, přesto však dost nezdravě působící) radost z toho jak např. "toho šmejda nakouřil kanónem přímo do hlavy". Prostě USAF rulez a tím to hasne, Dogfights jsou díky tomu daleko více než historickým dokumentem náborovým spektáklem jak stehno, a to je velká škoda. Nemluvě o tom, že některé historky typu "tlačil jsem těžce poškozený stroj svého wingmana na čumáku svého letadla až do bezpečné zóny" jsou jako vystřižené z JAGu a prostě jim nejde věřit. A už vůbec nemluvím o tom, že bych se příliš nehonosil geniálním strategickým rozhodnutím nasadit do boje letouny bez jakékoliv zbraně s výjimkou vysoce poruchových raket:P Dogfights prostě zůstaly daleko za mými očekáváními a mají právo leda tak na 50%ní hodnocení. ()

Zevon 

všechny recenze uživatele

Připadá mi to spíš jak materiál pro nábor nových zájemců o práci vojáků z povolání. Předpokládal jsem, že američani jsou nejlepší piloti na světě, takže mne dokument v tomto směru nezklamal - budu možná koukat i na další díly s vědomím, že se jedná o demonstraci americké nadvlády a nám, hmyzu ze zbytku světa nezbývá, než na ně s posvátnou úctou zírat a do otevřených hub si ládovat přitom třebas brambůrky :-). Ale jako materiál, hodnotící historii, vyústěním ve vzdušné konflikty je podprůměrný, fandit tomu budou spíš závisláci nerealistických leteckých simulátorů na 1. stupeň obtížnosti :-), ovšem za pár let se budou těmto animacím usmívat přesně ti samí. Výborné hodnocení "Abes" :-))) ()

Reklama

Mylouch 

všechny recenze uživatele

Hvězdičky za nápad, animaci a ojedinělé exkurze do taktiky leteckých soubojů. Naopak kritičnost je namístě při zobecňujících popisech vzdušné dominance některé ze stran, jedná se zde přece jen o jednostranná líčení, navíc výběrem těch, kteří přežili. Formát s opakováním po reklamních předělech je pak hotovým mučením. Sestříhat ! ()

Petike 

všechny recenze uživatele

Dve hviezdičky za technické spracovanie. Bohužiaľ, so sprievodným komentárom a interview s pamätníkmi je to už horšie, oveľa horšie. Je to taký výklad ako pre škôlkárov alebo čitateľov Nového Času. Viac faktografie a vecnosti prepašovanej medzi vzrúšo scény leteckých bitiek by rozhodne nezaškodilo... Takto je to len taký Deadliest Warrior + americký patriotizmus + kompjútrové výjavy ako z IL-2 Sturmovik. Zaujímavé komentáre : flanker.27 ()

NALBERTik 

všechny recenze uživatele

Strašně moc tomu ubírá ten jednostranný pohled...vysílat to v číně či japonsku by byl ale dobrý žert :D No každopádně je to udělané graficky krásně, jen to mohli dávat 1:1 ty americké borce a ostatní. Takhle to vypadá, že američani nepřišli ani o jeden stroj :))) Jeden by se až divil, že ti protivníci nebyli raději všichni kamikadze... ()

Galerie (11)

Zajímavosti (1)

  • K seriálu byla vytvořena i počítačová hra s názvem "Dogfights: The Game", jejíž obsah je se seriálem úzce spjat. (Terva)

Reklama

Reklama