Reklama

Reklama

Čas

(seriál)
  • Velká Británie Time
Velká Británie, 2006, 60 min

Hrají:

Michio Kaku, Edwin Hubble (a.z.)

Obsahy(1)

TIME je čtyřdílný dokumentární mini-seriál vytvořený v roce 2006 stanicí BBC. Scénář napsal mezinárodně uznávaný teoretický fyzik Michio Kaku, který je zároveň průvodcem při objevování tajemství času, jeho vnímání člověkem, jeho vznikem i jeho možným koncem a možností cestování časem.
V úvodní epizodě DAYTIME je kladen důraz na člověka, na jeho vnímání času v každodenním životě. Druhý díl LIFETIME se zabývá myšlenkou života - jeho časové omezenosti a možností jeho prodloužení až k nesmrtelnosti. V epizodě EARTH TIME se Michio zamýšlí nad časem geologickým, jak pochody na naší planetě daly vzniknout lidské rase, jak ji formovaly a jak lidé v tomto kontextu vnímají sami sebe. Závěrečný díl - COSMIC TIME, je stručným souhrnem současných poznatků o podstatě času, jeho vzniku, jeho podivných vlastností a teoretické možnosti cestování časem. (chemiq)

(více)

Recenze (4)

lareinna 

všechny recenze uživatele

Tieto dokumentárne filmy nie sú točené na to, aby nám dali jednoznačnú odpoveď na všetko. Jednoznačnú odpoveď tu nenájdete. Prinášajú tony zaujímavých myšlienok, z ktorých prebehne sem-tam mráz po chrbte, jemne niekam smerujú, ale dávajú jednak aj priestor na vypočutie si názoru niekoho iného a predovšetkým utvorenie vlastného názoru. Je na vás, čo s tým ďalej urobíte, ako tieto myšlienky spracujete. Stále vo svete hľadáme odpovede na rôzne otázky a to sa nikdy nezmení. Mnohé odpovede dostaneme a na iné si budeme musieť počkať. ()

NGP 

všechny recenze uživatele

Jen za první dva díly, líbilo se mi, jak tam něco k tomu vysvětlovali. Ale stejně mě by zajímalo přesnější popis fungování biologických hodin a ostatně. Ani vzdáleně podobnou odpověď na otázku PROČ ČAS jsem neslyšela. ()

Compadre 

všechny recenze uživatele

Michio Kaku je neuvěřitelně chytrej člověk a jeho výpovědi hltam jak šílenej. Pokud jste se nikdy nezamýšleli nad takovou tuctovou maličkostí jako je čas, tak tady ho máte rozebranej do detailů. ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama