Reklama

Reklama

Velká pomsta Bruce Lee

  • Tchaj-wan Xiao shi fu yu da sha xing (více)
Tchaj-wan / Jižní Korea, 1979, 80 min

Obsahy(1)

Po své smrti Bruce Lee po sobě zanechal knihu o prstovém úderu, což je velice zvláštní technika, kterou by chtěl ovládat každý. Hned několik mafiánských organizací začne pátrat po knize, kterou chrání Brucovi přátelé, především Ricky Chan (Dragon Lee). Stojí před nimi těžký úkol - ubránit sami sebe i knihu a přežít. (Modiwish)

Recenze (3)

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Existují filmy špatné a existují také filmy "tak špatné, až jsou zábavné". Rozlišit mezi nimi je velice obtížné a záleží opravdu vyloženě na vkusu, momentálním psychickém rozpoložení a mnoha dalších věcech. Bruce Lee měl několik tzv. "následovníků", prostě asiatů-"herců", kteří mu byli tak podobní, že točili po jeho smrti filmy, které využívaly až zneužívaly jeho slávy. O tomto tématu by se dala napsat celá kniha, ale já se tím tady nechci zabývat. Někteří z těchto "machrů" mi lezou krkem až to hezké není, někteří mne dnes občas docela i potěší a jedním z nich je právě hlavní herec tohoto "prasáckého kung-fu filmu" Dragon Lee (v tomto filmu vystupuje jako Bruce Rhee ...). Bruce je mrtev a zanechává za po sobě knihu zabývající se "prstovou technikou" (samozřejmě bojovou ... tedy alespoň jsem to tak pochopil...) a po této knize prahne hned několik stran. Mezi těmito stranami se ocitne klasicky Bruceův největší přítel a následovník, který sice knihu nemá, ale všechny během filmu vymlátí ... Film samotný naprosto příšerný, děj, dialogy, střih ... strašlivé. Choreografie soubojů není úplně nejhorší, docela se na to dá koukat a hlavně je to sympaticky doplněno těmi strašlivými asijskými ránami, kdy při úderu nebo třeba jen prázdném úderu/kopu se ozve taková ta řacha jak kdyby někdo mlátil bejsbolkou do bambusu ... Soubojů je hodně. Dragon Rhee se samozřejmě nemůže s Brucem absolutně rovnat, ale jako chlapík je to fakt kapitola sama pro sebe ... To známé Bruceho "pištění, kňourání, posklakování, posunky, seběvědomá chůze a pohyby", tak to si osvojil fakt na jedničku a to co znáte od Bruce on předvádí s jěště 10ti násobnou intenzitou!! A to je na tom asi ta největší sranda, to jak napodobuje Bruce Leeho a ty posunky a pohledy, to sem se fakt musel smát ... Rozhodně výborný film na nějakou pivní (alkoholovou či jinou...) párty u někoho doma!! Ale jinak naprostý brak a odpad ... ()

Epistemolog 

všechny recenze uživatele

V úvodu jsou použity záběry z jedné konferenčky, kde je vidět Bruce Lee vedle něj sedící Little Unicorn a Nora Miao. Záběr má tak vteřinu, poté jsou použity a sestříhány záběry, kdy Bruce Lee telefonuje. Fandové subžánru blaxploitation mohou v úvodním fajtu poznat obávaného Ron Van Cliefa. ()

Modiwish 

všechny recenze uživatele

Možná jsem magor a blázen, nebo mán dobrou náladu, ale mě se to opravdu docela líbilo. Přiživuje se to na legendě nechutným způsobem a je to na facku, ale pokud to přehlídnu, musím se pouze poprat s primitivním dějem a zápletkou, což už není problém. Soubojů tu je nesčetně mnoho a hej...fakt nejsou zlý a jsou poměrně koukatelný. Je to pro mne veliké překvapení, ale jeden z nejlepších bruceploitationů, jenž jsem kdy viděl... ()

Reklama

Reklama