Reklama

Reklama

Věznice s maximální ostrahou

(seriál)
  • Austrálie Super Max
všechny plakáty
Austrálie, 2000, 6x28 min

Obsahy(1)

Seriál pozoruje a mapuje skutečný život ve věznici s maximální ostrahou v Indianě „Wabash“, kde se seznámíme s vybranými vězni, zaměstnanci a vedením nápravného zařízení, kteří denně čelí řadě dramat a stresových situací. Ve věznici ve Wabash Valley žijí nejhorší a nejtvrdší zločinci Ameriky. Tento poutavý televizní seriál ukazuje, jak přemýšlejí, jak se chovají a jak se je dozorcům a správcům daří zvládat a komunikovat s nimi. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (4)

ivishka 

všechny recenze uživatele

Vždycky mě zajímalo zákulisí věznice(nikoliv té české, protože tam se skoro nic neděje) - v USA jde úplně o jiné kafe. Sice nemohu říci z vlastní zkušenosti to nikoliv, ale z toho co se člověk dozví z okolí. Docela mě mrzela absence toho většího počtu výpovědí vězňů, a místo toho jsem sledovala, jak vězni vzpírají činky apod. Doufám, že další díly mě více potěší a já tak budu moci zvýšit své hodnocení. ()

pursulus 

všechny recenze uživatele

Na patnáct kilometrů.¬         Takto si nepředstavuju dobře udělaný dokument. Pravda, nahlédl jsem za vězeňské dveře a za dveře cel, dále do prostorů, v nichž vězni sportují nebo se vzdělávají. Vybraní vězni hovoří o sobě i o životě ve věznici. Zdá se, že to všechno do dobrého dokumentu patří, že je tedy vše v pořádku, nic podstatné se neopomnělo a že "Super Max" je dobrým dokumentem.¬                 Já si dobrý dokumentární snímek ale představuju jinak. (Více se k tomu rozepisuju zde.) Nezajímá mě povrch věcí jako pouhého zvědavce z nudy, zajímá mě svět pod povrchem jako každého řádného průzkumníka. Chci poznat skutečnost pokud lze opravdovou, a ne nahranou podle povolení vězeňské správy. A zároveň nechci pro jednu zkušenost ovlivniti svůj život nechtěnou měrou, poněvadž mne zajímají ještě i jiné věci, než skutečnost života v přísně střeženém vězení.¬                 Mám-li to říci ve zkratce, snímek prostě dobře neukazuje záchody. Je takovým zlatým prasátkem vypuštěným ven, do světa lidí "tam venku". A je to z něj cítiti na sto honů. ()

Reklama

Reklama