Reklama

Reklama

Poselství ze Stínadel

(amatérský film)
všechny plakáty
Česko, 1996, 153 min

Režie:

Karel Hrivňák

Scénář:

Karel Hrivňák

Hrají:

Filip Kožner

Obsahy(1)

Poselství ze Stínadel bylo natočeno volně na motivy stejnojmenného příběhu Josefa Červinky – „Grifina“, tento příběh byl ve své době jedním ze tří dílů Stínadelských příběhů Jaroslava Foglara a navazoval na „Záhadu hlavolamu“ a „Stínadla se bouří“. (sator)

Recenze (3)

choze

všechny recenze uživatele

Stínadelský fanfilm s poněkud naddimenzovanou stopáží o dvojici kluků vydávajících se do Stínadel pátrat po ježku v kleci. Pochválil bych výběr některých lokací a za zmínku stojí, že film byl natočen podle stejnojmenného volného pokračování Foglarovy stínadelské trilogie, které napsal Josef Červinka-Grifin ještě předtím, než vyšlo Tajemství Velkého Vonta. Na filmu se prý podíleli členové vontských organizací z přelomu 80. a 90. let. Rozhovor s režisérem - http://www.bohousek.cz/view.php?cisloclanku=2004090701 ()

Kolssteyn 

všechny recenze uživatele

"Támhle je opuštěný klášter!" "To je taky stínadelská zajímavost." "Co je na něm tak zajímavýho?" "Právě že nic..." Dobrodružství ze Stínadel v poloamatérsky zajímavým provedení. Úvod v hudebním sestřihu Orlíku a "otce punku" Františka Sahuly! ()

Reklama

Zajímavosti (2)

  • Cesta k premiéře filmu byla dlouhá, trvala téměř tři roky. (sator)
  • Původní délka filmu byla 790 minut. (sator)

Reklama

Reklama