Reklama

Reklama

Český orloj

(studentský film)
všechny plakáty
Animovaný / Krátkometrážní / Poetický
Česko, 2008, 3 min

Recenze (5)

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Hle, co za ohavnost já znovu zřel.. Když je něco jako film složen jen a pouze z pár zcela nepohyblivých obrazů podbarvených tklivou klavírní hudbou (která je v tomhle podání a prvoplánovosti vrcholně ohyzdná) odmítám to nazývat filmem, nebo audiovizuálním dílem, neb je to neskutečně pokoněná věc, jednak jsou zcela statické obrázky nudné a nepříliš hezky vytvořené a druhak působí hudba v jednu chvíli absurdně k smíchu ve chvíli, kdy tklivě rozehrává nálady ve stylu "hladomor, rakovina dětí, osvětim " a na obrazovce se při tom odehrává ..... Mizení kousků Rybízového koláče! .... Záhadné... Vskutku záhadné .... Možná mimozemská civilizace..? ..... Možná kontrarozvědka atlantidská... Tuhleď lichceš [ Vysoká škola uměleckoprůmyslová Praha , ? ] ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Odpusť, jdu k tobě starožitnou vsí a nesu ti darem rybízový koláč ..." Animované zobrazení básně Karla Šiktance bylo docela slušným utrpením pro můj vrozený umělecký nevkus, ale ten poetický klavírní doprovod zněl celkem dobře. ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Krátkometrážny, animovaný film "Český orloj", ktorý natočila študentka Vysokej školy umeleckopriemyslovej v Prahe, Barbora Zadražilová, ma veru nijak neoslovil. Básne Karla Šiktance vôbec nepoznám, takže jej variácia na jednu z nich sa asi u mňa minula účinkom. Videl som len sled kreslených, statických obrazov podfarbený depresívne znejúcim klavírom. "Odpusť, jdu k tobě starožitnou vsí a nesu ti darem rybízlový koláč..." To je síce pekné, milá Bára, ale ja Ti za to dám iba jednu hviezdičku. * ()

Reklama

Reklama