Reklama

Reklama

Příběhy slavných - Série 7 (2006) (série)


Kluk z Louky (S07E15)

(epizoda)

Obsahy(1)

Velká hokejová legenda Ivan Hlinka ve vzpomínkách manželky, spoluhráčů a kamarádů J. Šlégra, J. Bubly a dalších... V cyklu Příběhů slavných dnes máte možnost zhlédnout dokument režiséra Vladimíra Chrenovského o jedné z nejslavnějších osobností československého a českého hokeje – Ivanu Hlinkovi. Ke svému prvnímu ligovému utkání nastoupil ještě jako dorostenec ve svých šestnácti letech a mezi dospělými se prosazoval hned od počátku. Jeho sportovní výjimečnost spočívala zejména ve všeobecném nadání a v talentu pro míčové hry. Vynikal zejména ve fotbalu, basketbalu, tenisu, stolnímu tenisu a ke konci života od roku 2001 i v golfu, kterému zcela propadl. Ivan Hlinka nás opustil předčasně při tragické automobilové nehodě 16. srpna 2004. Na trojnásobného mistra světa a nejúspěšnějšího českého reprezentačního trenéra vzpomínají příbuzní, spoluhráči a kamarádi. (Česká televize)

(více)

Recenze (5)

Marze 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dokument je jedna velká rychlá hokejová  jízda mnoha informací s trochou dobového archivu. Trenér v NHL, v ruské HKL, olympijský vítěz. O mistrovství světa nepadlo ani slovo. ()

sator 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Celkem otevřené.... legrační jsou ta protitvrzení žena: občas si dal skleničku...Hrabák:! měl dutý nohy...byl schopný uchlastat tři skupiny lidí"....To gro je ! "Muž který neuměl prohrávat a neuznával jinou pravdu než svoji" psycholog by řekl že vnitřně si byl dost nejistý...Co je zarážející je že o jeho synovi tam není naprosto nic.. ()

MJMilan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Motiv motoru auta v průběhu dokumentu se mi nelíbil stejně tak některá až moc strojená vyjádření.  Osobnost jeho formátu by si zasloužila citlivější zpracování. ()

Reklama

subic 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Někteří jsou opravdu jedineční a nenahraditelní a po Ivanovi zůstala velká mezera hlavně v Českém hokeji nejmíň další 2 desetiletí. Věděl jsem, že vystudoval obor trenérství na Fakultě tělesné výchovy a sportu UK, ale nevěděl jsem, že zároveň vystudoval ekonomii na VŠE. ()

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno