Reklama

Reklama

Tajemství vody

(pořad)
všechny plakáty

Obsahy(1)

Vzdělávací cyklus dvaceti dvouminutových reportáží o vodě a jejím významu pro život i pro člověka. Seriál volně navazuje na úspěšné projekty České hlavy a Živé srdce Evropy, které si vzaly za cíl popularizovat vědu a přírodu.
Voda je nepostradatelným základem života, zároveň se však v současné době stává ostře sledovanou a nedostatkovou surovinou. Česká republika má v tomto směru štěstí: na jejím území jsou bohaté zásoby podzemních i povrchových vod, vyvěrají zde unikátní prameny s léčivými účinky. Na druhou stranu ale vědecké studie ukazují, že i na českém území dochází k výraznému znečištění zdrojů, k nerozumnému plýtvání s pitnou vodou...
Seriál se bude snažit veřejnosti ukázat, jak velkou cenu voda má, jak ji chránit, jak s ní zacházet. Seriál bude odrážet nejnovější výzkumy o složení vody, o její roli v lidském organismu, ukáže a popíše náročné cesty jejího čištění a zpracování. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (6)

maoc 

všechny recenze uživatele

Živé srdce Evropy je hlavně o ochraně přírody. Tento Kořenův cyklus je multivědní. Tématem je voda a vše, co se může za ní (v ní) skrývat. Čekejte velkou porci ekologie, medicíny, chemie a technologie úpravy vody. Je to stručné, jasné a zajímavé. Vodu pije každý, mluví se zde tedy o věcech, týkajících se nás všech. Jelikož 21. století bude mimo jiné století válek o vodu, měli byste se ve vlastním zájmu dívat. Jako pedagog a biolog nemohu hodnotit jinak. ()

Sfinkter 

všechny recenze uživatele

Kořen je borec a pokaždé vše podává s naprostým enthusiasmem, jen jsem párkrát přemýšlel jak ekologický život vede on sám :) ()

štísko 

všechny recenze uživatele

Zdá se mi to o něco slabší než Živé srdce evropy. Tři hvězdičky dávám víc za užitečnost než koukatelnost. ()

Reklama

Teachman 

všechny recenze uživatele

Tento televizní seriál je vhodný nejen do hodin přírodopisu, chemie nebo zeměpisu. Žáci se při něm mohou dozvědět zajímavosti o vodě. ()

route60 

všechny recenze uživatele

Výborný serial o vodě a proč se držet zkrátka při hodnocení, vždy je robré když někdo poukáže na věci které považujeme za samozdřejmost ale když je je potom ztratíme je zle a proto 5 hvězd a ani o jednu méně, voda byla je bude to nej společně se vzduchem co máme a proč je na této planetě život. ()

Reklama

Reklama