Reklama

Reklama

Pat a Mat - Série 2

(série)
všechny plakáty
Animovaný / Komedie / Rodinný
Československo, (1989–1990), 48 min (Minutáž: 8 min)

Režie:

Lubomír Beneš

Epizody(6)

Recenze (2)

Rozjimatel 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Séria, ktorá si zaslúži absolutórium, na rozdiel od sérií nakrútených podstatne neskôr, hlavne tých po roku 2000. Viac potom v komentároch k celému seriálu a k jednotlivým častiam. ()

OJan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tato kraťoučká a asi i nejméně známá druhá série o dvou kutilech slouží jako jakýsi přechodník mezi sérií první a třetí. Postrádá atmosféru první série, ale vcelku dobře udává tempo následující sérii. Ztráta skvělé atmosféry úvodní série je dána jednak hudbou, která je někdy dost podivná a moc do toho nesedí a jednak novým stylem animace, na který jsem si poté už zvykl, ale ze začátku mi dost vadil. Na této sérii je patrná i změna politického režimu. A to zejména u Matova trička, které změnilo svou barvu ze šedé na červenou. Červené tričko měl Mat nosit už i v první sérii, avšak tehdy to bylo tvůrcům zakázáno, protože to prý ironizovalo SSSR. Za nejlepší epizodu této série považuji Střechu, která je velice vtipná a ze všech nejvíce úderná. |75%|, (počet zhlédnutých epizod: 6) ()

Reklama

Zajímavosti (8)

  • V prvním díle Pata a Mata Kuťáci (1976) měl Mat červený svetr a Pat žlutý. Cenzorům ale kombinace svetrů vadila (žlutý, že představuje Čínu a červený Sovětský svaz). Proto měl Mat v sérii A je to! (od r. 1976) šedý svetr. Červený si mohl zpátky vzít až v této epizodě. (halkovka)
  • Po deseti letech se k animaci seriálu vrátila Xenie Vavrečková. Předtím naposledy animovala epizodu Světlo (1979). (halkovka)

Reklama

Reklama