Reklama

Reklama

Série(8) / Epizody(128)

Hlavní inspirací pro jejich příběhy je manuální nešikovnost. Důležitá však není jen legrace, ale i optimistický postoj Pata a Mata k životu. I když je vše ztracené, nikdy neskládají ruce do klína a nakonec jsou vždy se svým řešením spokojeni. Sláva hvězd rostla až do roku 1995. S novým tisíciletím se Pat a Mat vracejí opět na scénu v nových příbězích. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (260)

Nikolas__ 

všechny recenze uživatele

Toto pouštět dětem, ne "Byl jednou jeden život" a další strašnosti. Pilotní epizoda (Tapety) patří k těm nejlepším dílům, vizuálně je perfektní a celá je naprosto úžasná. Následující díly (Dílna, Koberec, Houpací křeslo), jsou na tom kvalitativně zhruba stejně, nejlepší z nich je asi Dílna, což je jeden z naprostých vrcholů seriálu. Pak následují další skvosty (Obraz, Garáž) které patří k tomu nejlepšímu, následuje jedna z těch nejslabších epizod (Světlo), po ní díl který si nepamatuji (Gramofón), a následně klenot, který patří k nejlepším epizodám vůbec (Grill). Potom následují další epizody, ty už komentovat nebudu, jen řeknu, že to celkem ztratilo šťávu, ale některé díly jsou přesto perfektní. ()

P. J. D. 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem v dětství, opět i v dospělosti. Jednoduché příběhy, absurdně vtipné scénky - skoro jako ze života. Absence dialogů a naopak podkreslení hudbou je tu obrovský plus a dodává jakýsi nádech grotesky, ale hlavně možnost porozumění napříč všemi možnými kulturami. Ať už staré epizody z minulého století, či ty současné (kupříkladu z roku 2019) - stále dobré. Nemám problém dát plné hodnocení. ()

Reklama

lamps 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak tohle je pro mě naprostá srdcovka. Co ti dva už všechno zbabrali, a stejně mě nikdy nepřestanou překvapovat. Člověk by čekal, že z toho vyrostu a budu se na to dívat trochu víc skepticky, ale když to prostě nejde, já se můžu vždycky smíchy potrhat. A jen tak pro zajímavost... Na dovolené v Chorvatsku jsem brousil na nějakejch arabskejch kanálech a mezi všemi lehce oděnými dívkami vrhajícími vyzývavé pohledy, koho nevidím... Pat a Mat osobně! ()

Franta 

všechny recenze uživatele

Tento seriál rozhodně patří k české filmové kultuře. Je prakticky povinnost znát tato dvě nemehla se jmény Pat a Mat. Seriál je rozhodně zábavný, bohužel trpí malou nápaditostí. Každý díl je sice jiný, a také se vždy jedná o to vyřešit nový problém. Všechny díly však spojuje jedno, a to, že dva animovaní panáci něco pokazí, a to už po dvacáté moc vtipné není. ()

Zagros 

všechny recenze uživatele

Proč jsou Pat a Mat u nás tak oblíbení? Protože jde o úžasný seriál o českém (československém) fenoménu kutilství a o chuti do řešení problémů, i když se vůbec nedaří. Spojení těchto dvou věcí funguje geniálně. Navíc jsou dva sympatičtí kutilové-nešikové prověřeni časem. Pat a Mat (dříve A je to...) se mi líbili v mládí, líbí se mi i teď a líbí se i mé malé dceři. K dobru jim lze přičíst také to, že mají stále nové epizody, které kupodivu nejdou kvalitou dolů a dokáží opět spolehlivě rozesmát. ()

Galerie (139)

Zajímavosti (84)

  • Jedna z postav dá špatně hadici na vysavač, špína vyletí ven a ušpiní ho. Otře si pouze obličej a šaty nechává špinavé. V dalších záběrech jsou však šaty čisté. (Mr.Hudson)
  • Jediná epizóda, kde ikonické auto Pata a Mata nemá svoju charakteristickú červenú farbu. (Ghost_666)
  • V Iráne boli upravené niektoré scény, ktoré zobrazovali odkazy na alkohol. V epizóde Pračka zase rozmazali sochu nahej ženy. (MerlinPolcic)

Reklama

Reklama