Reklama

Reklama

Salad Fingers

(seriál)
Animovaný / Horor / Psychologický
Velká Británie, 2004, 10x5 min

Režie:

David Firth

Scénář:

David Firth

David Firth je na internetu známý svými kontroverzními animacemi, a SALAD FINGERS není nijak odlišný. Příběh (pokud lze použít slovo „příběh") se točí kolem osamělého poustevníka žijícího v polorozpadlé chatrči, kterého sužují nejrůznější halucinace, imaginární přátelé a duchové minulosti. Animace Davida Firtha bývají nezřídka označovány za perverzní, úchylné, nechutné, či nějakým jiným způsobem pohoršující a znepokojivé. (Komprimus)

(více)

Recenze (71)

Fjera 

všechny recenze uživatele

Vydržela jsem všech deset dílů najednou a jsem celkem zklamaná. Aby to bylo zajímavější, mělo to být kratší. Padesát minut je na takovou strašně moc. Námět a zpracování bylo nadprůměné, ale příběh se občas hrozně táhl natolik, že nudil. Ve výsledku lepší průměr. Nejlepší jsou závěrečný a první díl. Jinak nuda. ()

FIBO 

všechny recenze uživatele

A like rusty things and red water! Jednoznačně působivý... ehm... řekněme večerníček, na jehož každý další díl jsem se těšil jako malé děcko. Jako by v tom všedním životě chybělo cosi úchylného a člověk potřeboval alespoň špetku čehosi nenormálního, aby se v dnešním světě nezbláznil. Tento morbidní zelený weirdo žije svým vlastním životem a člověk si jeho zájmy ihned zamiluje - sbírání a hlazení rezavých předmětů (zejména lžic), olizování nečistot, způsobování si drobných poranění a prožívání rozkoše při krvácení, to je jenom zlomek běžných návyků hlavní postavy. Sem nesmíme zapomenout zahrnout i pravidelné přeměřování vzdálenosti mezi domem a stromem a další praktické činnosti. Ne, nedělám si srandu, tento miniseriál budete buď milovat jako zbožné dosud nepoznané dílo, nebo nenávidět jako prachsprostý primitivní paskvil zfetovaného autora. ()

Reklama

Ances 

všechny recenze uživatele

Při sledování tohoto postapokalyptického psycha mi trnula krev v žilách. A co hůř - nedokážu vysvětlit proč. Když nad tím přemýšlím zpětně (a to už pár let uběhlo, co jsem Salad Fingers viděla naposled), nenacházím nic opravdu hrůzostrašného, ať už se jedná o divné obyvatele ještě divnějšího světa, nebo o hudbu v pozadí, ze které běhá mráz po zádech… Tohle všechno by se dalo přežít, ale už nemám odvahu se na to někdy dívat znovu. Nečekala jsem, že mě zrovna taková blbina zanechá v neklidu na dalších X let. :D ()

kaspar 

všechny recenze uživatele

Nejsem si jist, co to je, ale je to celkem silné kafe. Je to dost taková směska hnusu a lítosti. Salad Fingers, zoufale osamocený, není schopen jakkoli vycházet s jinými živými tvory (stonožku rozmáčkne, dívka poté, co začne mluvit, ho vyděsí). Zároveň ta psychická labilita, která je v tom přítomna, a absolutní chaos a nepředvídatelnost toho, co se bude dít, tomu skutečně dodává temnou post apokalyptickou atmosféru. Geniální užití Briana Ena, Aphex Twin nebo Lustmorda. ()

LEGACY 

všechny recenze uživatele

Když ste svolní a necháte se opojit tímto hnisem nasáklým nápojem, tak si s vaším vnitřním morbidním já, toto blouznící strašidýlko a jeho každodenní delirium, dovede dohnat až k emočním stavům, o kterých jste dosud nevěděli, že vám mohou být nějakým způsobem navozeny. Jedna z mála cest jak obejít drogy a přivodit si extasy. TAPS !!! ()

Galerie (4)

Zajímavosti (2)

  • Titulní melodie je převzata z písně "Beware the Friendly Stranger" od skupiny Boards of Canada. (DanteZ)
  • Na seriálu se podíleli hudebníci jako Brian Eno, Sigur Rós, nebo Aphex Twin. (DanteZ)

Reklama

Reklama