Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Francie roku 1746. Kraj trpí pod tyranskou a poživačnou vévodkyní, což s rostoucí nelibostí sleduje François, mladík vychovaný hrabětem Amadeem. V místním hostinci se objevuje němý poutník, který z kraje odešel před mnoha lety, a přináší svědectví týkající se jedné ponuré rodinné historie, v níž hraje roli i původ obávané vévodkyně. (Chřástal)

(více)

Recenze (2)

Chřástal 

všechny recenze uživatele

Zezačátku to vypadalo, že by mohlo jít aspoň o nějakou exploataci, ale je to jenom škvár. Tajný vchod do hradu, o němž nikdo neví, jsou vrata, ke kterým vede schodiště jak k Národnímu muzeu, všichni jsou zapíchnuti tak diletantsky, aby ještě stačili svým nálezcům všechno říct, než naposled zachroptí, a když se zmocníte listiny, která vás může zničit, dejte si ji jenom doma do šuplíku. Hvězdička za kyselinu a zhýralost. Kdysi dávno na TV Premiéra pod názvem Syn zaživa pohřbené. ()

Oskeruše 

všechny recenze uživatele

Šestákový příběh přenesený na filmové plátno „překvapivě“ vůbec nefunguje. Rozuzlení laciné zápletky je neočekávané asi jako východ slunce nad italským venkovem. V zámeckých komnatách někdo ze štábu zapomněl vypnout rádio, a tak už tvůrcům zřejmě přišlo zbytečné vymýšlet nový hudební doprovod. A absence veškerých zvuků v poněkud směšných soubojích už nikomu nevadila. Jedinou hvězdičku dávám za správnou bestii - krvavou šlechtičnu. Ze „strany dobra“ si ji bohužel žádný z herců nezaslouží. Leda, že by se představitel Françoise zkusil uplatnit jako pornoherec. Ale to už by byl úplně jiný film. Bezpochyby lepší. ()

Reklama

Reklama