Reklama

Reklama

Máma

(festivalový název)
všechny plakáty
Krátkometrážní / Horor
Španělsko, 2008, 3 min

Režie:

Andy Muschietti

Scénář:

Andy Muschietti

Hudba:

Gil Talmi

Hrají:

Berta Ros

Obsahy(1)

Ne každý návrat vaší mámy domů může být příjemnou záležitostí! Zvláště když s ní není něco v pořádku. O tom se přesvědčí i naše dvě mladé sestry v tomto tříminutovém španělském snímku. (SOLOM.)

Recenze (123)

Duoscop 

všechny recenze uživatele

Z tohoto tři minuty dlouhého útržku mě zamrazilo v zádech víc, než z kdejakého celovečerního hororu. Postava (nejčastěji ženského pohlaví), která se k vám přibližuje rychlým, trhavým a řevem doprovázeným pohybem zaručeně nezklame navíc když její tvůrci zapracují na jejím povedeném vzhledu. Filmu se dočkáme v březnu tohoto roku a premiéry už se nemůžu dočkat. Vypadá to že ze Španělska se pomalu stává hororová velmoc. ()

anderson 

všechny recenze uživatele

Možno, že celovečerák bude dobrý, ale hodnotiť trojminútovú sekvenciu, ktorá sa tvári ako súčasť väčšieho celku takto vysoko ? Pripadá mi to ako keď voľakedy na FUN rádiu vymysleli súťaž založenú na jednoduchom, ale neúčinnom princípe. Moderátor povedal do éteru pointu a poslucháči mali vymyslieť vtip. O tom, že výsledky boli od humoru dosť vzdialené nemusíte absolútne pochybovať ... (3.3.2010) ()

Reklama

Litsarch 

všechny recenze uživatele

Atmosférou moc hezký kraťas, který i v tak malé stopáži dokáže vylekat. Sice mi to přišlo jaksi nedotažené, ale asi už tenkrát zamýšleli z tohoto udělat celovečerní film a proto je to takové, jaké to je. Jen jsem nepochopil, proč si holčička bere s sebou v takové situaci akvárko, když ho za okamžik v úleku rozbije o zem. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Krátkometrážní hororový snímek, ve kterém se lze bát i během tří minut? Ano, je to možné. A přesně to dokazuje Mamá. Krátké filmy mám ráda. A ty hororové asi ze všech nejvíce. Při tomto jsem byla neklidná, s hodně rychle bušícím srdcem, již od začátku. A to jsem neměla absolutně ponětí, co je oním základním, děsivým prvkem, a z čeho že mají ty dvě holčičky strach. Pak se objevila Mamá a v ten moment jsem zjistila, co je s ní v nepořádku. Její vzezření mi nápadně připomínalo jistou černovlasou dívku, která má co do činění s temnou studnou. Velmi atmosférické, děsivé a zneklidňující. ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Nebojím se rád. Tak proč do prdele pořád koukám na ty horory? A to dokonce ještě tak krátké... I ty tři minuty se ale postaraly o zvýšený tep ještě několik desítek minut po skončení. Babizna tam totiž byla naprosto příšerná. A co udělám vzápětí? Pustím si celovečerní pokračování. Vážně jsem takový idiot? Ano, vážně. 75% ()

Zajímavosti (1)

  • Filmoví tvorcovia sa zamilovali do domu, počas hľadania lokalít pre iný projekt, keď však zistili, že bude zničený za dva týždne, rýchlo zhromaždili štáb a nakrútili túto krátku snímku čo najrýchlejšie. Nakoniec s ňou slávili úspech, dostala sa aj na filmový festival Cinemartini. (WalterIK7)

Reklama

Reklama