Reklama

Reklama

Sintel: Příběh draka

(neoficiální název)
  • Nizozemsko Sintel
Animovaný / Krátkometrážní / Fantasy
Nizozemsko, 2010, 14 min

Režie:

Colin Levy

Scénář:

Esther Wouda

Osamělá dívka jednoho dne při hledání jídla objeví zraněné dračí mládě. Začne se o něj starat a společně přežívají. Jednoho dne ale během hry dráčka napadne dospělý drak a odnese ho neznámo kam. Dívka se proto vydá na dlouhou a nebezpečnou pouť, aby svého draka zachránila... (tomeek)

Recenze (191)

Vyrida 

všechny recenze uživatele

A máme ho tady!!§ Dlouho očekávaný reklamní animovaný filmeček, který nakonec co se týče grafiky dopadl fakt skvěle a tak si lidi co na něm dělali můžou oddychnout, protože hlavní úkol byl splněn na jedničku. Z důsledku toho byl však příběh odsunutý na tzv. druhou kolej a určitě se to v celkovém součtu dalo ještě o nějakou minutku natáhnout, abychom se s hlavní dívčí aktérkou Sintel a jejího kamaráda Scalese ještě více sblížili. Konec se pak snaží zahrát pouze na city a díky hudbě, která je famozní, se to docela daří, ikdyž nic senzačního, aby to skolilo takového kance jako jsem já to zase si nemyslete nebylo. Být tam lepší příběh šel bych s radostí na 5 hvězdiček, takhle musím jednu chtě nechtě ubrat a celkově tuto zkušenost opouštím s pozitivním nadhledem na další vytvořené filmečky s tímto zázračným free prográmkem. ()

Arkanoid 

všechny recenze uživatele

Nápad zaujímavý, animácia väčšinou pekná, aj keď priestor na zlepšenie by bol, záver trochu na taký kraťas nečakaný. K postavám a ich motiváciám sa bohužiaľ nedá za taký krátky čas vybudovať adekvátny vzťah, aby na nich záležalo a boli originálne. Niečo podobné zvláda oveľa lepšie Genndy Tartakovsky v jeho Primal. ()

Reklama

cukorek 

všechny recenze uživatele

Za tak krátky čas, tak skvelá výprava podporená výbornou hudbou mi doslova vyrazila dych. Nehovoriac o súboji s drakom a jeho prevedením, keď sa mu dostala ozaj dôveryhodná podoba. Prvý krát som videl ako sa drak kŕmil surovým mäsom čo doteraz v rozprávkach o drakoch chýbalo. Trocha nalomená pointa s otvoreným koncom, ale inak každý akčný moment stál za to. 90% ()

MikeCool 

všechny recenze uživatele

Krátkometrážní snímek. Mladá dívka najde na střeše domu malého a osamoceného draka. Rozhodne se, že mu pomůže a že spolu zažijí spousty dobrodružství. Jednoho dne však malého dráčka sebere jeho matka. Dívka se tedy vydá do dalekých končin draka najít. Když dorazí na místo, kde drak přebývá. Rozhodne se malého dráčka vysvobodit, ale nedopatřením vzbudil jeho matku. Nastane bitva mezi dívkou a drakem. Dívka nad drakem zvítězí a když drak umírá, tak si dívka uvědomí, že zabila svého dračího přítele, kterého se ujala, když byl ještě malý. Velmi emotivní podívaná s nádherným příběhem. Ke shlédnutí zde. ()

Gonzi 

všechny recenze uživatele

Geniální - na krátké ploše to pomocí základní dějové konstrukce vyvolá tolik emocí, co málokterý 80-120min dlouhý film. Mnoho tvůrců by si mohlo brát příklad a pochopit, že bez těchhle základních konstrukcí prostě film fungovat nebude, zatímco s nimi skoro automaticky fungovat bude. (seznámení se z hrdinou, příjemný děj, zvrat, odhodlání, putování za cílem, vyvrcholení děje s bonusovou pointou na konci, navíc kus děje hozený na začátek, aby to mohlo začít atraktivně) Skvělé dílo. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (5)

  • V souvislosti s filmem vznikla i hra "Sintel The Game", oficiálně oznámena 12. května 2010 na Blenderartists.org. (Hem.m)
  • Práce začaly v květnu 2009. Film byl oficiálně uveden 27. září 2010 na filmovém festivalu v Nizozemí. On-line verze byla k dispozici ke stažení 30. září 2010 a během několika týdnů byl film zhlédnut více než 1 000 000krát. (Hem.m)
  • Název pochází z holandského slova "Sintel", které lze přeložit jako "žhavý". (Hem.m)

Reklama

Reklama